Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.03. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.03. péntek

agrarszektor.hu
Eleinte jellemzően borult lesz az ég, és délutánig sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.11.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.11.03.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.11.03.) napon.

2023.11.03. péntek: Eleinte jellemzően borult lesz az ég, és délutánig sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is. Több helyen nagyobb mennyiség hullhat! A felhőzet csak a délutáni órákban kezd el szakadozni, csökkenni. Sokfelé erős, viharos lesz a délies szél, délutántól már veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 11 és 22 fok között valószínű. Az északnyugati tájakon már a reggeli órákban beállhat a csúcsérték. Késő estére 7 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik.

A következő napon várható időjárás

2023.11.04 szombat: A köd és rétegfelhőzet néhol csak lassan oszlik fel. Ezt leszámítva az ország döntő részén napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol valószínű kisebb eső, zápor. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, estétől az Észak-Dunántúlon megerősödik, Sopronnál viharossá fokozódik. Délutánra többnyire 14, 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten azonban 12, 13 fokot is mérhetnek.

Friss híreink:

Leáldozóban a kukoricának? Ezzel a növénnyel most kaszálhatnak a gazdák

A 2022-es rendkívüli szárazság és annak következményei ellenére idén 67 ezer hektáron vetettek szóját a magyar gazdák. Ez a közel 10 százalékos vetésterület-növekedés azonban nem volt teljesen kockázatok nélkül való: ha az idei évben jó eredményeket hoz a növény, az további területnövekedéssel járhat, ellenkező esetben azonban ismét elkezdődhet a termőterület zsugorodása. Az Agrárszektor által megkérdezett gazdák szerint azonban az országos átlag kétszerese termett a földjükön, így kijelenthető, 2023-ban megérte ezzel a növénnyel foglalkozni.

Ötmillió forintot gyűjtene a Bátor Tábor az Agrárszektor konferencián

Súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek szervez változatos élményterápiás programokat a ma már több mint két évtizede működő Bátor Tábor Alapítvány. A kezdeményezés jóval több, mint játék és nyaralás: az alapítvány a tábori, iskolai és kórházi programok keretében a sok mindenből kimaradó és megtépázott önbizalmú gyerekeknek kihívások fokozatos teljesítése révén ad sikerélményeket. Így segíti őket hozzá a lelki gyógyuláshoz. A Bátor Tábor a Portfolio Csoport által szervezett Agrárszektor konferencia jótékonysági partnere lett, az együttműködés keretében a táborban lévő tó megmentésére gyűjt adományokat a szervezet, amely lehetővé tenné a beteg gyerekeknek az evezést, horgászatot is magába foglaló élményterápiás vízi programok szervezését. A kizárólag céges és magánadományokból működő alapítvány a tó rendbetételére ötmillió forintot szeretne összegyűjteni a konferencián.

Megszólalt a szakértő: magunknak köszönhetjük az irreális sertésárakat

Manapság számos kérdést vet fel, hogy a jelenlegi húsfogyasztásunk fenntarthatatlan, ezért egyre több vegetáriánus és vegán húshelyettesítő termékekkel találkozhatunk a polcokon. Ezeket tipikusan nem a húselőállító cégek gyártják, így szinte egyedülálló, hogy a Pápai Hús mégis úttörőnek számít ezen a fronton Magyarországon. Kérdés, hogy vajon tényleg megérte-e belevágnia ebbe a 110 éve húsfeldolgozással foglalkozó vállalatnak? Szappanos Péter, a vállalat ügyvezetője többek között erről mesélt most az Agrárszektornak, illetve arról, hogy milyen súlyos problémákkal kell megküzdeni a sertéságazatnak. Egy biztos: a helyzet nehéz, kilábalni pedig még nehezebb lesz belőle.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

A megfázás elleni gyógyszer is luxus rengeteg magyarnak: kórházi kezelés lehet a szegénység vége

Nyakunkon az influenza és a felső légúti megbetegedések szezonja, ilyenkor megnő a forgalom a háziorvosi rendelőkben és a patikákban, ahol kisebb vagyonokat hagyunk ilyenkor orrspray-re, vitaminokra, meghűlés elleni készítményekre. Már aki megteheti. Nagyon sok családban ugyanis a gyógyszer olyan luxus, amit nem engedhetnek meg maguknak, pláne ha a hónap végén jelentkezik a betegség. Vannak mélyszegénységben élő közösségek, ahol alapítvány segítségével jutnak hozzá a 18 éven aluliak szükséges szerekhez - ők a szerencsésebbek, egyébként pedig marad a még kora nyáron is csöpögő orr, a hónapokon keresztül tartó köhögés, és sokan komoly szövődményekkel kénytelenek együtt élni. 

Horror áron mérik a szezon slágerét a piacokon: pedig nemcsak süteményben finom, főételhez is remek

Nem csak süteményben finom a szelídgesztenye: mutatjuk, hogyan készíts belőle izgalmas főételt, milyen húsokkal és köretelemekkel érdemes párosítani. Járjunk utána, mi mindent érdemes tudni az őszi/téli szezon izgalmas slágerterméséről, miben különbözik a vadgesztenyétől, hogyan hasznosíthatjuk a konyhában! Milyen különleges, ünnepi hangulatú finomságokat készítsünk belőle, hogyan tartósítsuk, ha a gesztenyefánk roskadozik a terméstől?

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03