Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.12. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.12. vasárnap

agrarszektor.hu
Az ország délnyugati kétharmadán nagyrészt derült, napos idő várható, de az északkeleti harmadban is fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, kiderül az ég - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.11.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.11.12.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.11.12.) napon.

2023.11.12. vasárnap: Az ország délnyugati kétharmadán nagyrészt derült, napos idő várható, de az északkeleti harmadban is fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, kiderül az ég. Arrafelé a déli órákig még előfordul eső, zápor, később mindenütt megszűnik a csapadék. Naplemente után nyugat, délnyugat felől vastagabb felhősávok érkeznek. A nyugati szelet délelőtt még erős széllökések kísérhetik, majd mérséklődik, és délnyugatira, délire fordul a légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között várható.
Késő estére -1, +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg fronthatás megszűnik, fronthatással már nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.11.13 hétfő: Közepesen vagy erősen felhős idő várható. Emellett tartósabban ködös, borongós tájak is lehetnek. Főként északon, északkeleten esőre is számítani lehet. A délnyugati szél helyenként megélénkülhet. Kora délután többnyire 8 és 13 fok várható, de északkeleten hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

A németek nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

Új elektromos traktorral rukkolt elő egy német start-up. A Tadus nevű vállalkozás az Agritechnica kiállításon mutatja be lítium-ion akkumulátorral és 160 lóerős maximális teljesítménnyel rendelkező új gépét.

Egyre több magyar mond le ezekről a traktorokról: mi történik itt?

2023 októberében a magyar gazdák 45,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 tizedik hónapjához képest pedig 27 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka októberben a John Deere volt, amelyből 30-at adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, abból 20 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Solis, a negyedik a Kubota, az ötödik pedig a Case volt az év tizedik hónapjában.

Vallott az RTL Anna gazdája: A férfiak nem értik mit keresek ebben a szakmában

„Az időjárás mellett azt tartom a legnagyobb kihívásnak a mezőgazdaságban, hogy nő vagyok, sokszor kapok ugyanis olyan visszajelzést a férfiaktól, hogy nem értik, mit keresek ebben a szakmában” - mondta az Agrárszektornak Pillár Anna, az RTL Házasodna a gazda című műsorának egyik sztárgazdája. A gyümölcstermesztéssel foglalkozó termelő kiemelte, jövőbeni tervei közt szerepel, hogy olyan workshopokat tartson, amelyekkel a kiskerttel rendelkezők megtanulhatják, hogyan tudják maximálisan kihasználni a területüket, és belevágni az otthoni zöldségtermesztésbe.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Dúl az akcióháború a magyar autópiacon: komoly százezrekkel csökkent a legolcsóbb új kocsik ára

Komoly akcióverseny kerekedik a magyar autópiacon, több százezres engedményekkel igyekeznek vásárlókat vonzani a kereskedők, akik szabadulnának a felgyűlt készletektől - derült ki a Pénzcentrum legfrissebb összesítéséből, amelyben Magyarország legolcsóbb új autóit kerestük. Többek között a Toyota, a Suzuki, a Dacia, és a Renault is komolyan beszállt az árversenybe, valamint a Fiat is elég komoly ajánlattal állt elő, 1,5 milliót is engednek az 500-as árából.

Érik a kutyapokalipszis Magyarországon: zombiként verődnek hordákba a kidobott állatok

Magyarországon több százezer a kóbor kutyák száma, a macskáké pedig ennél is nagyobb. Az önkormányzati üzemeltetésű ebrendészeti telepeken a mentett állatok csak rövid ideig tartózkodhatnak, a végső cél az örökbeadás, ami sajnos nem mindig jön össze. A nonprofit szervezetekként működő állatmenhelyek nélkül reménytelen helyzetben lennének a kóbor állatok, és az állatmentők energiát, pénzt nem kímélve segítenek a kitett, vagy egyéb okok miatt mentésre szoruló állatokon. Civil Debreceni Állatmentők néven vált ismertté először a kis csapat, melynek tagjai egyénileg már régóta mentették az elhagyott, megkínzott, balesetes állatokat Debrecenben és környékén, azonban igazi csapattá kicsit több mint egy éve váltak, amikor is egy többnapos, szervezett mentés során sikerült hazajuttatniuk egy kóborló kutyát. A HelloVidék most őket, a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítványt kérdezte arról, milyen a menhelyek helyzete itthon, milyen költségeik vannak, és úgy általában mi az, amire minden kutyára vagy cicára vágyó gondoljon, mielőtt kisállatot vásárolna. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03