Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.22. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.22. szerda

agrarszektor.hu
Észak felől csökken a felhőzet, a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, és több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.11.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.11.22.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.11.22.) napon.

2023.11.22. szerda: Észak felől csökken a felhőzet, a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, és több órára kisüt a nap. Az ország középső sávjában azonban erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben erős, időnként akár viharos is lehet, viszont a középső országrészben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél több fokkal hidegebb maradhat az idő. Késő estére -5 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szerdán már hideg fronthatás várható, így az erre érzékenyeknél fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.11.23 csütörtök: Kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, majd szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Az északkeleti harmadban azonban felhősebb körzetek is előfordulhatnak. Csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Kora délutánra 3, 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Tényleg leszokunk a napi húsevésről?

Németországban a megkérdezettek már csak egyötöde fogyaszt minden nap húst, és a statisztikák szerint Magyarországon is hasonló tendencia várható, a jelentős árnövekedés, az infláció, valamint a magyarok rendkívüli árérzékenysége miatt ugyanis biztosan keresletcsökkenésre kell számítani itthon is - tájékoztatta az Agrárszektor Fitos Gábor, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének ügyvezető igazgatója. Kiemelte, a németek nagy sertéstartók- és tenyésztők az EU-ban, ám egyes előrejelzések szerint akár 50 százalékkal is csökkenhet a sertésállományuk nagysága 10 éves távlatban, ami akár az egész unió piacára hatással lehet. Bár a visszaesés jelenleg Magyarországon is tapasztalható, Európában a sertéstenyésztés és -feldolgozás nyugatról fokozatosan egyre keletebbre tolódhat, ami a magyar sertéságazatnak komoly előnyére válhat.

Nem csak a gazdálkodási gyakorlaton, a pályázati szemléletmódon is változtatni kell

Az MFOI 2021-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy segítse a magyar és kelet-közép-európai pályázókat abban, hogy el tudják érni a közvetlen uniós támogatásokat. A pályázati rendszer jelentős átalakulása miatt új szemléletmódra is szükség van. A részletekről Dr. Petri Bernadett, az MFOI ügyvezetője és Bene Dániel, az MFOI agrárszektorért felelős szakértője beszélt portálunknak.

A körülmények kikényszerítik azt, amit magunktól nem tettünk meg

Számos tényezőn múlik a jövő év az agráriumban, a pozitív trend pedig azért is fontos lenne, mert két rossz évet még kibírnak a szereplők, de hármat már nehezen – véli Hollósi Dávid. Az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója szerint üzleti kérdések, így a kamatszintek, a gabona- és inputanyagárak alakulása dönti el, hogy merre halad tovább az éles trendfordulót átélő hazai agrárium. Kedvezőtlen esetben sem számít csődhullámra, ám a koncentráció erőteljesen felgyorsulhat 2024-ben. Pozitívum ugyanakkor, hogy az állattartás hosszú idő után jó évet zárhat, sőt, egy felívelő időszak elé nézhet a következő években.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a kőgazdag Ecom Testvérek féltve őrzött titka: üzleti virtuózok vagy hatalmas kamu?

Tovább nyomoztunk az Ecom Testvérek ügyében, akik több százezer forintért hirdetik a szinte biztos meggazdagodást ígérő tanfolyamukat. Legutóbbi leleplező videónk elég nagy port kavart, jó ideig a YouTube is letiltotta egy rejtélyes bejelentés miatt. Most a Pénzcentrum videóblogja, a CashTag megtudta, milyen a pénzükkel kérkedő tesók családi háttere valójában, és megtaláltuk azt a terméket is, amelyre a webshop-biznisz egyik zászlóshajója. A témában megszólaltattuk Kupecki Nórát, a fogyasztóvédelemért is felelős helyettes államtitkár a CashTag-nek elmondta, érdemes gyanakodva bújni a webshopokat, különösen most, amikorha karácsonyi ajándékokat rendelünk.

Öt klasszikus karácsonyi vásár, amit idén sem érdemes kihagyni a Dunántúlon

Illatos karácsonyi vásár, forralt bor minden mennyiségben, és fellépők sokszínűsége igyekszik feledhetetlenné tenni a karácsonyi várakozás időszakát az ország nagyvárosaiban idén is. Cikksorozatunk következő részében megnézzük, hogyan készülnek a dunántúli nagyvárosok.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03