Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.24. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.24. péntek

agrarszektor.hu
Észak felől tovább növekszik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén felhős lesz az ég, de a többé-kevésbé összefüggő felhőzet mellett van esély - jobbára rövidebb - napos időszakokra is - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.11.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.11.24.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.11.24.) napon.

2023.11.24. péntek: Észak felől tovább növekszik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén felhős lesz az ég, de a többé-kevésbé összefüggő felhőzet mellett van esély - jobbára rövidebb - napos időszakokra is. Elszórtan számíthatunk - többnyire kisebb - esőre, záporra. A hegyekben, illetve késő délutántól az északkeleti határ közelében néhol hózápor is lehet. Kezdetben a déli területeken lehetnek párás, ködös tájak, de a látási viszonyok a nappali órákban arrafelé is fokozatosan javulnak. A délnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, olykor erős, a hegyekben és a Kisalföldön viharos lökések kísérhetik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.11.25 szombat: Délen és keleten is csökken a felhőzet, napközben felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordul zápor, majd egyre inkább hózápor. Egy-egy hózivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Friss híreink:

Elárulta titkos terveit az RTL Gergő gazdája: durva, mire készül a Házasodna a gazda sztárja

„A 35 hektáros családi gazdaság, amelyben növénytermesztéssel foglalkozunk csak egy családot tud fenntartani, ezért habár édesapámmal közösen folytatjuk a termelést, a jövőben szeretnék inkább az állattenyésztés felé kacsingatni és inszeminátorként elhelyezkedni” - mondta az Agrárszektornak Szabó Gergő, az RTL Házasodna a gazda című műsorának egyik sztárgazdája. Hozzátette, vannak azonban tervei ezen kívül is, szeretne belevágni a drónos permetezésbe, meglátása szerint ugyanis az agráriumban uralkodó súlyos munkaerőhiány miatt a gépesítés jelenti a jövőt.

Pénzt kereshetnek a gazdák a klímavédelemmel

Egy éve működik Magyarországon az Agreena, amely az első gazdálkodási évét közel 10 ezer hektárral zárta, de a következő évre is komoly növekedést várunk – mondta el az Agrárszektornak Koszty Viktor, az Európa legnagyobb talajszén-programját üzemeltető dán központú vállalat magyarországi Market Lead-je. A szakember elárulta, hogy a magyar gazdák jellemzően milyen földeket visznek be a projektbe, de beszélt arról is, hogy meddig lehet csatlakozni a következő betakarítási évben programhoz, valamint szót ejtett a vállalat magyarországi és globális jövőbeli terveiről is.

Itt az év csúcseseménye: utolsó helyek az Agrárszektor Konferencián

Egy hét múlva, november 29-30-án rendezi meg a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciáját, mely az év egyik legjelentősebb agráreseményének számít. A kétnapos rendezvény iránt hatalmas az érdeklődés, így már csak korlátozott számban kaphatók jegyek. A jegyvásárláshoz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai 35 százalékos, a kistermelők és a fiatal gazdálkodók pedig 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezért sem lehet halogatni az euróbevezetést: rengeteg magyar járna jól, ha ezt meglépnék

A nyári utazási szezon után úgy tűnik, a téli is pörög. Persze jóval kisebb volumenben, de az emberek szívesen mennek melegebb éghajlatra. Ugyanakkor beindultak már a nyári előfoglalások is, ezeket a csomagokat most különösen nagy kedvezménnyel lehet megvásárolni  - erről is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjúban Taskár Tamás. A TUI hazai sales managere felfedte, melyek az utazási irodák előtt álló legnagyobb kihívások 2024-ben, a személyes értékesítői kapcsolatok lassú elvesztéséről, és arról, miért várják annyira, hogy Magyarországon végre bevezetésre kerüljön az euró. 

Horroráron kapható, mégse megy ki a divatból: így készítsd jól a magyarok kedvenc luxushalát

A hazai álló- és folyóvizek falánk ragadozója a süllő, avagy a fogas, amit tipikusan a hűvös őszi hónapokban vesznek célba a magyar horgászok. A süllő az egyik legkeresettebb halfajunk: hófehér, ízletes húsáért mindannyian odáig vagyunk, nem véletlen az sem, hogy egész évben korlátozzák, mennyit lehet belőlük kifogni. Járjunk utána, milyen hal a süllő, mikor hívjuk fogasnak, és hogy hogyan bánjunk a konyhában ezzel a valódi „luxushallal”!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03