A minőségmustrán végül 19 párizsi vehetett részt, ahol az Agrárminisztérium és a Nébih munkatársai mellett a termékcsoport gyártói és forgalmazói, szakbizottságok, egyesületek, szakmai szervezetek képviselői, dietetikusok, gasztronómiai szakértők és egyetemi oktatók kóstolták meg és értékelték a termékeket. A csomagolásvizsgálatot követően kialakultak a végleges pontszámok. Az összesített eredmények alapján 13 párizsi, húsösszetételük szerint két baromfi, négy sertés, három borjú és sertés, három marha és sertés, valamint egy marha párizsi, került a legjobbak közé. Ezzel az adott termékek gyártója, forgalmazója számára megnyílt a lehetőség a KMÉ arany fokozatának pályázására - írja a Nébih.
![Döntöttek az import sertéshúsokról: emiatt fájhat a magyar cégek feje](https://cdn.agrarszektor.hu/images/articles/lead/2024/04/1713964638-626ShTk17_sm.jpg)
Döntöttek az import sertéshúsokról: emiatt fájhat a magyar cégek feje
Adminisztratív terhet jelent az értékesítőknek, a fuvarozóknak, illetve számos húskészítmény-gyártónak az új bejelentési kötelezettség.