Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.19. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.19. péntek

agrarszektor.hu
Napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.04.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.04.19.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.04.19.) napon.

2024.04.19. péntek: Napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Helyenként alakulhat ki zápor, északnyugaton esetleg zivatar is lehet. A nyugatias szelet az északi megyékben kísérhetik élénk, erős, záporok, zivatarok környékén esetleg viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.
Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettősfront éri el térségünket, így mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.04.20 szombat: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakokra főleg keleten, délkeleten számíthatunk. Elszórtan valószínű eső, zápor, néhol zivatar, a Tiszántúlon a legkisebb a csapadék esélye. Az északira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között várható.

Friss híreink:

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így lehet most traktort vezetni itthon

Bár vannak olyan térségek, ahol már befejezték a munkát, azért országszerte még nagyban zajlik a tavaszi vetés. Emiatt azonban a megszokottnál nagyobb számban vesznek részt a közúti járműforgalomban a mezőgazdasági munkagépek és vontatók. Ezeknek a lassú járműveknek a felbukkanása az utakon ugyan sok autós számára jelenthet bosszúságot, de valahogyan ezeknek a gépeknek is el kell jutniuk egyik pontból a másikba, akár a telephely és a szántóföld, akár két, egymástól messzebb levő földterület viszonylatában.

Kifulladt az élelmiszerárak emelkedése itthon? Megszólalt a szakértő

Az Európai Unión belül egyfajta nyugalmi időszak van az élelmiszerárak tekintetében, sem a belső, sem pedig a külső piacokról származó alapanyagoknál nincs árfelhajtó hatás. Magyarországon ugyanakkor a forint gyengülése az a tényező, ami a leginkább hatással lehet az élelmiszerek áraira - mondta el az Agrárszektor kérdésére Raskó György. A szakember szerint a következő időszakban az élelmiszer-kiskereskedelmi árindex nem fog tudni érdemben emelkedni. A legújabb élelmiszerfogyasztási trendekkel és a változó vásárlói igényekkel is foglalkozunk az AgroFood 2024 konferenciánkon, amire még nem késő regisztrálni.

Mi lesz a sorsa a zöld agrártámogatásoknak? - Megtudhatja az Agrofuture Konferencián

Tovább szigorodnak-e az uniós agrártámogatások feltételéül szabott zöld követelmények az Európai Unió Közös Agrárpolitikájában? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrofuture Konferenciának, amelyet május 23-án rendez meg a Portfolio Csoport. A rendezvény többek között áttekinti, hogyan felelhetnek meg a gazdálkodók az egyes pilléres agroökológiai program (AÖP) feltételrendszerének, illetve milyen új agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai pályázatokra lehet számítani a kettes pilléres vidékfejlesztési kasszából.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Dagad a legújabb utazási iroda botrány itthon: így kerüld el a csaló utazásszervezőket

A 2022 augusztus elején jelentett csődöt egy utazási iroda, melynek magyar károsultjai is vannak, sajtóértesülések szerint legalább 40-en, fejenként 1,5-2,5 millió forintjuk veszett oda. Másfél éve futnak a pénzük után, az ügyük jelenleg rendőrségi nyomozati szakaszban van, a károsultakat tanúként meghallgatták, a tulajdonosokat viszont nem érik el. Az eset kapcsán exkluzív interjút adott a Pénzcentrumnak Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője, aki ez eset kapcsán felhívta a figyelmet a tudatos fogyasztói magatartás fotósságára, valamint arra is, hogy ne váljunk utazóként csalók áldozatává.

Fogadjunk, így még nem kóstoltad a töltött paprikát: íme, a titkos kalotaszegi recept!

A magyar kultúrához és a magyar gasztronómiához még ma is szorosan kapcsolódnak a határon túli magyar vidékek értékei – nincs ez máshogy a javarészt Erdélyhez tartozó Kalotaszeg esetében sem, ahol ma is őrzik a színes magyar népi hagyományokat, nem mellesleg kiváló ételek kerülnek az asztalra. Járjunk utána, hol található Kalotaszeg és mi mindent érdemes tudni a helyi hagyományokról, a kalotaszegi szokásokról és az ízletes magyaros ételeikről!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!