2024. május 5. vasárnap Györgyi
Hatalmas eső csapott le Magyarországra: mutatjuk, hol esett a legtöbb

Hatalmas eső csapott le Magyarországra: mutatjuk, hol esett a legtöbb

agrarszektor.hu
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett a magyar földekre. A jelentések szerint a lehulló csapadékmennyiség több helyen is átlépte a 20 millimétert, és végre az Alföldön is esett.

Egy mediterrán ciklon örvénylik Magyarország felett, amely végre meghozta a várva várt csapadékot is, így kicsit fellélegezhettek a növények és a szántóföldek. Az Alföldön még mindig óriási a csapadékhiány, de most már legalább itt is esett 4-8 milliméter, picit enyhítve a földek szomjúságát - írta meg az Időkép.hu.

A jelentések szerint az Alpokalján, a Bakonyban és az agglomeráció több ponján is fél havi csapadék hullott le a reggeli órákig és még nincs vége. Szerdán reggel 8-kor a nyugati határszélen fekvő Csesztreg vezetett, mintegy 25 milliméterrel. Mint írták, a folytatásban dél-délnyugat felől szépen lassan megszűnik a csapadék, de azért ma még több helyen várható jelentősebb mennyiség.

A hőmérsékleti kontraszt is nagy lesz, délután 7 és 17 Celsius-fok között alakulnak a hőmérsékletek. Nyugaton és északnyugaton lesznek mérhetőek az alacsonyabb, délkeleten és keleten a magasabb értékek. A nap során nem lesz túl kellemes az idő, és erre még a szél is rá fog tenni egy lapáttal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!