2024. május 8. szerda Mihály
Nagy változás jöhet itthon is: egyre több ilyen élelmiszer lehet a boltokban

Nagy változás jöhet itthon is: egyre több ilyen élelmiszer lehet a boltokban

agrarszektor.hu
A hagyományos papírtermékek gyártása és használata jelentős környezeti terheléssel jár, különösen, ha a műanyag csomagolás is szerepet kap az ellátási láncban. Emiatt egyre nő az igény az olyan műanyagmentes és fenntartható alternatívák iránt, amelyek megfelelő higiéniát biztosítanak, miközben csökkentik az ökológiai lábnyomot.

Az ilyen típusú termékek közül kiemelkedően fontosak a műanyagmentes higiéniai papírtermékek (ESG - Environmental, Social, Governance), amelyek a közétkeztetésben és a vendéglátásban is használhatók. De egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az agrár- és élelmiszervállalatok tevékenységében, valamint a közszolgáltatások terén is. Ezek a termékek kizárólag fenntartható erdőgazdaságból származó papírból készülnek, és környezetbarát - újrahasznosított papírdobozos - csomagolásban kerülnek forgalomba. Ebben az esetben a termékek teljesen lebomlanak a természetben, minimalizálva a környezeti terhelést - írja a NAK.

EZ IS ÉRDEKELHET

A műanyagmentes papírtermékek előnyei között szerepel a CO₂ kibocsátás csökkentése a termék logisztikai előnyeinek köszönhetően, az erdőgazdálkodás támogatása, valamint a környezetbarát csomagolás használata. Továbbá a minőségi termékek használata elősegíti a kisüzemi élelmiszer-előállítók és vendéglátók élelmiszer-biztonsági és -higiéniai feltételeinek javítását, hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez és a társadalmi felelősségvállaláshoz. Összességében a fenti szempontok egyre inkább érvényesülnek minden területen, így a műanyagmentes papírtermékek használata egy hatékony módja annak, hogy a különböző cégek és intézmények a fenntarthatóság és a környezettudatosság irányába haladjanak. A tudatos választással pedig mindannyian hozzájárulunk a zöldebb és fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?