A következő napok időjárásának senki sem fog örülni: itt a friss előrejelzés

A következő napok időjárásának senki sem fog örülni: itt a friss előrejelzés

agrarszektor.hu
Április végére ismét visszatért a nyárias idő Magyarországra. A felmelegedés csúcspontja a keddi nap volt, amikor zavartalan napsütésben és 23-27 Celsius-fokos maximumokban lehetett része a magyaroknak. Az időjárás még május 1-jén, szerdán is hasonlóan alakul, jellemzően csak fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, és alig 1-2 Celsius-fokkal lesz hűvösebb, amit jóformán meg sem lehet érezni.

Május 1-jén is marad a jó idő, alig 1-2 Celsius-fokkal lesz csak hűvösebb a keddi maximumnál. Csak fátyol- és gomolyfelhőkre lehet számítani, összességében viszont inkább nyárias idő lesz a nap során - írta meg a 24.hu. Este azonban minden meg fog változni.

Délnyugat-Európa felől egy nedves levegőt hordozó ciklon indul a kontinens közepe felé, zivatarok alakulnak ki. Ettől kezdve pedig a változékony, esős idő lesz a meghatározó, jelentős lehűléssel

- mondta el Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

A szakember szerint az első csapadékhullám a csütörtökre virradó éjszaka átvonul az országon, a legtöbb eső a nyugati és a középső országrészben várható, keletre alig jut. Nappalra az egész lecseng, az eső és a felhők hatására azonban búcsút lehet inteni a nyárias időnek.

Eddig tartott a jó idő

Csütörtök délután aztán újabb hullám érkezik: a vonalba rendeződött zivataroknak köszönhetően komoly viharok alakulnak ki. Pénteken szinte egész nap esni fog, de az égiháború lecsillapodik, néhány zivatar mellett inkább zápor és eső várható. A következő napokban 20-22 Celsius-fokos maximumokra lehet számítani, pénteken a zárt felhőzet miatt sok helyen még 20 Celsius-fokig sem melegszik a levegő.

A legfrissebb előrejelzése szerint hétvégén is változékony, esős marad az idő, de sok napsütés mellett, a legmelegebb órákban a 20 Celsius-fok feletti tartományban lesz a hőmérséklet. Ugyanezt mondhatjuk a jövő hét első napjairól is, a komótosan haladó ciklon május 7. környékén hagyja el térségünket. A jelenlegi számítások szerint a helyébe viszont hűvös, északi levegő áramlik, a csúcshőmérséklet 15-20 Celsius-fok körül alakul, és ennek a lehűlésnek egyelőre nem látszik a vége.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?