Jön a hidegfront: hatalmas eső csap le Magyarországra

Jön a hidegfront: hatalmas eső csap le Magyarországra

agrarszektor.hu
Csütörtökön délután érkezik, péntekre távozik is a Kirk névre keresztelt hurrikán hidegfrontja, amely záporokat, zivatarokat is hozhat a térségbe. A nyárias idő után erőteljes lehűlés várható, a korábbi 21-27 Celsius-fok estére 12-17 fokra fog visszaesni.

Gyenge hidegfrontként toppan be csütörtökön késő délután a korábbi Kirk hurrikánból visszamaradt ciklon frontja, mely a meleg, akár 21-27 Celsius-fokos hőmérsékleteket követően fog északnyugat felől lehűlést eredményezni. A front kapcsán eső, zápor, délnyugaton akár egy-egy zivatar is kialakulhat, egyes dunántúli régiókban akár 15-20 mm eső is hullhat - írta meg az Időkép.hu.

Napközben sokfelé erős, a Dunántúl északi felén viharos lesz a déli, délnyugati szél, majd estére a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul a légmozgás, a front érkezését követően visszaesnek a hőmérsékletek is, estére 12-17 Celsius-fok közé csökken majd a hőmérséklet. Pénteken az északnyugati szél lesz sokfelé élénk, erős, a legmelegebb órákban is csak 15-22 Celsius-fokra lehet majd számítani.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. október 10. 13:32