Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.16. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.16. csütörtök

agrarszektor.hu
A nap nagy részében közepesen vagy erősen felhős idő valószínű az északkeleti országrészben a legtöbb napsütéssel - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.05.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.05.16.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.05.16.) napon.

2024.05.16. csütörtök: A nap nagy részében közepesen vagy erősen felhős idő valószínű az északkeleti országrészben a legtöbb napsütéssel. Helyenként - nagyobb eséllyel hazánk délnyugati felén - fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délkeleti, keleti szél sokfelé megélénkül, a Győr-Szeged szélcsatornában meg is erősödik, amit néhol viharos lökések kísérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között várható, a nyugati határnál ennél kissé hűvösebb maradhat az idő.
Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli az arra érzékenyek szervezetét.

A következő napon várható időjárás

2024.05.17 péntek: Az északkeleti tájakon is beborul az ég, az ország többi részén pedig erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Sokfelé valószínű zápor, zivatar, a zárt felhőzetből tartósabb eső is. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, emellett heves zivatar is kialakulhat. Gyakran megélénkül, olykor megerősödik, néhol viharossá fokozódik a keleti, délkeleti, majd a délire, délnyugatira forduló szél. A hőmérséklet hajnalban általában 8 és 13 fok között alakul. A délutáni órákban többnyire 19, 25 fok várható, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb, míg délnyugaton ennél melegebb lesz.

Friss híreink:

2025 sem lesz sétagalopp a magyar termelőknek: ez várhat rájuk

2025-ben a magyar gazdáknak mind az orosz-ukrán háború piaci hatásaival, mind pedig a magas inputárakkal meg kell majd küzdeni, ezért az ellenállóképesség és a minőségi fejlődésre való nyitottság elengedhetetlen - mondta az Agrárszektornak Dr. Petri Bernadett a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezetője, a közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, aki az AgroFuture 2024 konferencia egyik előadója is lesz. Hozzátette, a közvetlen uniós források lehívása kapcsán a termelőknek egy európai versenyben kell megmérettetniük magukat, amely során tervezési, és adminisztratív akadályokkal is szembe kell nézniük, ám a miniszteri biztos szerint jelenleg azért nehéz boldogulniuk a gazdáknak hazánkban, mert még nem terjedt el az ezen forrásokra való pályázás módszertana.

Agrofood, Agrofuture: egy hét múlva hiánypótló agrárkonferenciák Kecskeméten

AgroFood és AgroFuture névvel két új agrárkonferenciát rendez meg az idén a Portfolio Csoport, amely mindkét esetben hiánypótló rendezvényekkel lép a piacra. A május 22-i AgroFood Konferencia az élelmiszeripart érintő legfontosabb témákat, a május 23-i AgroFuture Konferencia pedig az agrárgazdaság legaktuálisabb fenntarthatósági és innovációs kérdéseit tűzi napirendre tematikus összeállításokban.

Rengeteg ilyen tejtermék van a magyar boltokban: tele lehet velük minden

Mi, magyarok szeretjük a tejet és a tejtermékeket, az elmúlt évek viszont alaposan átalakították a fogyasztási szokásokat és a keresletet. A fogyasztók egyre inkább a saját márkás termékek után nyúlnak, a fő szempont az, hogy olcsón, nagy kiszereléshez jussanak hozzá. Ezen kívül még egy trend megfigyelhető: mégpedig az, hogy a bio termékektől a normál tejtermékek felé fordultak az emberek. Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója az Agrárszektornak elmondta, a változó fogyasztói szokások követése és a fogyasztók megtévesztésének megakadályozása érdekében az eddigieknél nagyobb erőforrásokat kell fordítani a következetes vásárlói tudatformálásra, különösen a növényi alapanyagból előállított utánzatok kapcsán.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nyári munkák, amikkel degeszre keresheted magad: sokmilliós a fizetés, végzettség sem kell

A külföldi diákmunkák egyre népszerűbbek a fiatalok körében a nyári időszakban. A nyelvtanuláson és új kultúrák megismerésén túl a fizetések is meglehetősen hívogatóak, tapasztalat és végzettség nélkül akár havonta fél millió és 1 millió forint között is megkereshet egy fiatal. Azonban fontos megemlíteni ezen munkák árnyoldalát is és azt, hogy mennyi kezdőtökét kell letenni ahhoz, hogy egyáltalán kijusson a fiatal munkavállaló. 

Csodálatos égi jelenség: kiderült, mikor lesz újra látható a sarki fény Magyarországon

Egészen elképesztő látványban lehetett része az utóbbi napokban azoknak, akik éjjel az eget kémlelték. Az ország számos pontjáról jobbnál-jobb fotók készültek nemrég a fény jelenségről május 10-én éjjel, ami hazán számos pontján megfigyelhető volt. A Balaton partjáról nézve például egészen földöntúli látványt nyújtott, visszatükröződött a tó vizén, miközben a horizonton éppen a holdsarló bandukolt. A vártnál is erősebb, fokozatú geomágneses vihar utoljára 2003. novemberben érte el hazánkat. Fockter Zoltán a Svábhegyi Csillagvizsgáló csillagásza a HelloVidéknek elmondta, hogy a mostani jelenségben valójában nincs semmi különös, mivel az a Nap ciklikus tevékenységével hozható összefüggésbe. A csillagász emellett beszélt arról, hogy mikor láthatunk újra sarki fényt Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?