Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.28. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.28. kedd

agrarszektor.hu
A felhős tiszántúli tájakon is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.05.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.05.28.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.05.28.) napon.

2024.05.28. kedd: A felhős tiszántúli tájakon is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A Nyugat-Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott számíthatunk a legnagyobb számban záporra, akár felhőszakadással is kísért zivatarra, míg keletebbre kevesebb csapadékgóc várható. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet délutántól zivataroktól függetlenül is egyre több helyen erős, viharos széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű, de a nyugati határvidéken ennél kissé hűvösebb maradhat az idő.
Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kedden már hideg fronthatás várható, így legáltalánosabb panaszként fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet az erre érzékenyeknél.

A következő napon várható időjárás

2024.05.29 szerda: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett több órára kisüt a nap. Szórványosan kialakul zápor, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk keleti, északkeleti felén-kétharmadán. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél. Zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 23, 29 fok között várható.

Friss híreink:

Kiderült: ezért veszi sok magyar a külföldi élelmiszert itthon

Fontos, hogy a magyar fogyasztók magyar terméket vásároljanak, de ezt csak úgy érhetjük el, ha a legjobb ár-érték arányt tudunk biztosítani nekik. Jelenleg még azt tudom mondani, hogy inkább együnk kicsit kevesebb, de jobb minőségű, finomabb élelmiszert - nyilatkozta az Agrárszektornak Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója, Kecskeméten, a Portfolio AgroFood 2024 Konferencián. Kifejtette azt is, hogy mit lehetne tenni a folyamatos importnyomás ellen, valamint beszélt arról is, hogy miért a konferencián írták alá az új élelmiszeripari kezdeményezésüket, az HonestFood-ot.

Itt az igazság: így lehet bizniszt csinálni a magyar élelmiszerrel külföldön

A hazai élelmiszeripari vállalkozások exportfejlesztési lehetőségeit vette górcső alá a Portfolio AgroFood 2024 konferencia egyik szekciója, amely azt mutatta be, mely relációkban kínálkoznak a legnagyobb piacszerzési és kitörési lehetőségek a hazai iparág számára. A szakértők elemzték azt is, melyek a leghatékonyabb eszközök az exporteredmények növeléséhez, és abban mind egyetértettek, hogy a siker kulcsa a piackutatásban, illetve a több nemzetközi kiállításon, eseményen való részvételen alapul. Kiemelték többek között azt is, hogy az exportban résztvevők számára fontos lenne a cégek közötti együttműködés, ám ez egyelőre még nem működik itthon, habár a kezdeményezés már megvan.

Rengeteg kertben van ilyen növény: sokan nem is tudják, milyen veszélyes

Gyomnövénynek tekinthető minden olyan növény, ami éppen rossz helyen van. Tehát egy gabonatáblán az előző évi kultúrnövény árvakelése, az adott évben gyomnak tekinthető. Egyes gyomok egyszerűen kordában tarthatóak, de mások sok bajt is okozhatnak.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ide menekítik gyerekeiket a tehetősebb magyar családok: ezzel az oktatással tennék őket milliomossá

A külföldi egyetemeken való továbbtanulás nem csupán a módosabb társadalmi rétegekbe születők kiváltsága, számos lehetőség adódik a fiatalok számára, a titok, hogy időben el kell kezdeni készülni az egyetemi évekre. Az Engame Akadémia Head of Education pozícióját betöltő Nádas Rita és Bíró Ágota, a Deputy CEO, elmondása szerint a programjuk különlegessége abban rejlik, hogy nem csupán információt nyújt a diákoknak a különböző továbbtanulási lehetőségekről, hanem támogatja őket abban, hogy megismerjék saját érdeklődési köreiket, erősségeiket és céljaikat. Sok diák még 18 évesen sem tudja, hogy mit tanuljon, mivel szeretne foglalkozni. A fiatalok előtt álló kihívásokról és a számos külföldi lehetőségről beszélgettünk a szakértőkkel. 

Hosszú út vezet a szolgálatig: elképesztő munkát végeznek ezek a kiképzők

A mentőkutyák és a velük dolgozó alapítványok pótolhatatlan szereplői a keresési és mentési műveleteknek. Ezek a bátor ebek és a mögöttük álló szervezetek életeket mentenek, akár eltűnt személyek felkutatásáról, akár katasztrófa sújtotta területek átkutatásáról van szó. A mentőkutyák életmentő munkájának jobb megértése érdekében felkerestük a Keresőkutyás Szolgálat Alapítványt és a Kutyákkal az Életért Alapítványt, hogy betekintést nyerjünk a kiválasztási folyamatokba, a képzés időtartamába és a mentőkutyák mindennapi hőstetteibe.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?