Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.29. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.29. szerda

agrarszektor.hu
Az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott valószínű több helyen zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.05.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.05.29.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.05.29.) napon.

2024.05.29. szerda: Az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott valószínű több helyen zápor, zivatar. Nyugat felé haladva csökken a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye. Az északnyugati szél megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szerdára a hidegfront szétesik felettünk, emiatt fronthatással akkor már nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2024.05.30 csütörtök: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Főleg az északi harmadban és a nyugati, délnyugati tájakon alakulhat ki szórványosan záporeső, zivatar. Erős vagy viharos széllökések csupán zivatar térségében lehetnek. A csúcsérték többnyire 25 és 30 fok között alakul, de a nyugati megyékben ennél kissé hűvösebb lehet.

Friss híreink:

Ekkora a baj? Tényleg be kellene fejezni a szántást Magyarországon?

Egyre fontosabb szemponttá válik Magyarországon is, hogy a gazdálkodók fenntartható módon gazdálkodjanak mezőgazdasági területeiken. Előtérbe kerülnek a forgatás nélküli és talajkímélő művelési módok, illetve a fenntartható talajjavítás modern lehetőségei. A Portfolio AgroFuture 2024 konferencián a  szakértők a témával kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésben többek között arról is beszéltek, hogy milyen fenntartható talajművelési megoldások közül választhatnak a termelők.

Kiderült: ezért veszi sok magyar a külföldi élelmiszert itthon

Fontos, hogy a magyar fogyasztók magyar terméket vásároljanak, de ezt csak úgy érhetjük el, ha a legjobb ár-érték arányt tudunk biztosítani nekik. Jelenleg még azt tudom mondani, hogy inkább együnk kicsit kevesebb, de jobb minőségű, finomabb élelmiszert - nyilatkozta az Agrárszektornak Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója, Kecskeméten, a Portfolio AgroFood 2024 Konferencián. Kifejtette azt is, hogy mit lehetne tenni a folyamatos importnyomás ellen, valamint beszélt arról is, hogy miért a konferencián írták alá az új élelmiszeripari kezdeményezésüket, az HonestFood-ot.

Itt az igazság: így lehet bizniszt csinálni a magyar élelmiszerrel külföldön

A hazai élelmiszeripari vállalkozások exportfejlesztési lehetőségeit vette górcső alá a Portfolio AgroFood 2024 konferencia egyik szekciója, amely azt mutatta be, mely relációkban kínálkoznak a legnagyobb piacszerzési és kitörési lehetőségek a hazai iparág számára. A szakértők elemzték azt is, melyek a leghatékonyabb eszközök az exporteredmények növeléséhez, és abban mind egyetértettek, hogy a siker kulcsa a piackutatásban, illetve a több nemzetközi kiállításon, eseményen való részvételen alapul. Kiemelték többek között azt is, hogy az exportban résztvevők számára fontos lenne a cégek közötti együttműködés, ám ez egyelőre még nem működik itthon, habár a kezdeményezés már megvan.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Láthatatlan gyilkos portyázik Magyarországon: hiába titkolják, kiderült a súlyos igazság

A légszennyezettség Európában jóval meghaladja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott szinteket, ami jelentős veszélyt jelent egészségünkre. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) legfrissebb levegőminőség-egészségügyi felmérése szerint 253 ezer haláleset elkerülhető lett volna az Európai Unióban, ha a finomrészecskék koncentrációja megfelelt volna a WHO ajánlásainak. Ezért született meg az az irányelv-javaslat, amit az unió régióinak és városainak képviselői fogalmaztak meg, és amiben hangsúlyozzák, hogy az ubió levegőminőségi jogszabályait 2035-ig össze kell hangolni az Egészségügyi Világszervezet iránymutatásaival.

Egyre több vidéki kismama jár erre a foglalkozásra szülés előtt: mégis, mi ütött beléjük?

A várandósság alatti kismama torna és az egészséges táplálkozás nem csupán divatos trendek, hanem a kismamák életének alapkövei, amelyek hozzájárulnak a testi-lelki egyensúly és az egészséges utód születése felé vezető úton. A modern kor kihívásai között a várandós nők egyre tudatosabban választják a mozgást és az egészséges életmódot, amit a digitális világ csak tovább erősít. Szakértőkkel való beszélgetéseink rávilágítanak arra, hogy a várandósság alatti boldog és kiegyensúlyozott állapot minden kismama és gyermeke számára létfontosságú, amelyhez a torna, valamint az egészséges táplálkozás is hozzájárul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?