Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.01. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.01. szombat

agrarszektor.hu
Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.06.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.06.01.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.06.01.) napon.

2024.06.01. szombat: Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, helyenként heves zivatar is kialakulhat. A délnyugati, déli tájakon délután már kisebb eséllyel és számban valószínű csapadékgócok kialakulása. A délnyugati szél zivataroktól függetlenül is megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 20 és 25, délkeleti felén 26 és 30 fok között alakul.
Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton a hideg- és melegfrontra érzékenyek szervezetét is megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.06.02 vasárnap: Napközben gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb az ország északi felén fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A csúcshőmérséklet 22, 29 fok között várható.

Friss híreink:

Csodaszer a kertekben: az élelmes magyarok ezzel etetik a növényeket

A kiskerti zöldségnövények termésmennyisége nagy mértékben függ attól, hogy milyen tápanyagok milyen formában, arányban és mennyiségben vannak jelen a talajban. Számos módszer áll rendelkezésünkre, ha növényeinket profi módon akarjuk „etetni”.

A kamatokon híztak tavaly a húsfeldolgozók

Sorra jelennek meg ma a vállalatok 2023-as beszámolói, a közzétett eredmények pedig első látásra váratlanul jó eredményeket jeleznek egyes húsipari cégeknél, így például a Picknél és különösen a kaposvári Kometánál. Más húscégek helyzete már nem ilyen fényes, és a számokat közelebbről megnézve kiderül: nem a húskészítmény-gyártás, hanem a magas kamatszintekből következő pénzügyi eredmények hoztak pozitívumot a borús 2023-as összképbe.

Ingyen locsolhatod a kerted 2024-ben: ezt jó, ha tudod, sokan már így csinálják

Ahogy hazánk egész növénytermesztési ágazatában a kiskertekben is nagy szerepe van a csapadéknak, aminek sajnos az év során a növények életciklusaira nézve sem a mennyisége, sem az eloszlása nem ideális. Ezért van az, hogy öntözés nélkül ma már nem számíthatunk megfelelő termésmennyiségre szinte egyik kertészeti növényünk esetén sem.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Árháborút robbantottak a kínaiak Magyarországon: ezek a legolcsóbb új elektromos autók 2024 közepén

Ismét eltelt három hónap, mi pedig szokás szerint megvizsgáltuk, melyek jelenleg a legolcsóbb új elektromos autók Magyarországon, és ezek milyen áron kaphatók - és azt is megnéztük, februári gyűjtésünk óta mennyit változtak a listaárak, ha egyáltalán változtak. Mint kiderült, elég kemény árháborúba kezdett a kínai MG, és új szereplők is megjelentek a toplistán, konkrétan a dobogón.

Végleg szakított Budapesttel: ezért költözött valójában vidékre a balatonőszödi hős

Régóta óriási népszerűségnek örvend Kurunczi Norbert, aki az elmúlt években azzal került a figyelem középpontjába, hogy elkezdte menteni, és meggyógyítani a rókákat Magyarországon. A férfi korábban Budapesten élt, ám a különös szenvedélye miatt ma már Balatonőszödön irányítja az alapítványát. A Rókales Alapítvány alapítójának több százezres követőtábora van, önkéntes munkájáról naponta beszámol a közösségi oldalán. Norbinál 14 évvel ezelőtt kezdődött az állatok szeretete, amikor kezdetben kóbor cicakolóniákat kezdett el etetni, saját költségen. Az egyik ilyen kolóniához egy rókalány csatlakozott. Ezek után több rókát az otthonában rehabilitált, támogatott. Kurunczi Norbert a HelloVidéknek elmondta, hogy az elsődleges céljuk, hogy sérült, beteg állatoknak segítsenek. Másik pedig, hogy az embereket edukálják a rókákkal kapcsolatban, mivel rengeteg előítélet és fals információ él velük még mindig a köztudatban, veszettséggel, életmódjukkal összefüggésben. Sokan haszontalan és kártékony állatoknak tartják őket, holott a természetben igenis megvan a helyük és mivel étrendjük legnagyobb részét rágcsálók teszik ki, az emberek számára is hasznos munkát végeznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?