Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.02. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.02. vasárnap

agrarszektor.hu
Az északi tájakon lesz több a gomoly- és fátyolfelhő, de még ott is sok napsütésre számíthatunk, majd délután délnyugat felől egyre több és vastagodó fátyolfelhő sodródik fölénk - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.06.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.06.02.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.06.02.) napon.

2024.06.02. vasárnap: Az északi tájakon lesz több a gomoly- és fátyolfelhő, de még ott is sok napsütésre számíthatunk, majd délután délnyugat felől egyre több és vastagodó fátyolfelhő sodródik fölénk. Az északi területeken néhol előfordulhat zápor, késő délutántól pedig északnyugaton zivatar is. A délnyugati, nyugati szelet élénk, északkeleten erős lökések kísérhetik, a Nyugat-Dunántúlon viszont mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul.
Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.06.03 hétfő: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett általában több órára kisüthet a nap. A nap első felében főleg hazánk nyugati, délnyugati felén, majd máshol is sokfelé várható záporeső, zivatar. Felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Hajnalban helyenként párás lesz a levegő. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések kísérik. A hőmérséklet délután 22 és 28 fok között valószínű.

Friss híreink:

Egyre többen használnak ilyen szert a kertjükben itthon is: te kipróbálnád?

A biostimulátorok és növénykondicionálók egyre gyakrabban alkalmazott készítmények a kertészeti üzemi termesztésben, de sokan már a kiskertekben is bevetik őket. Ezek a készítmények képesek a növények stresszfaktorokkal kapcsolatos ellenálló képességét fokozni.

Csodaszer a kertekben: az élelmes magyarok ezzel etetik a növényeket

A kiskerti zöldségnövények termésmennyisége nagy mértékben függ attól, hogy milyen tápanyagok milyen formában, arányban és mennyiségben vannak jelen a talajban. Számos módszer áll rendelkezésünkre, ha növényeinket profi módon akarjuk „etetni”.

A kamatokon híztak tavaly a húsfeldolgozók

Sorra jelennek meg ma a vállalatok 2023-as beszámolói, a közzétett eredmények pedig első látásra váratlanul jó eredményeket jeleznek egyes húsipari cégeknél, így például a Picknél és különösen a kaposvári Kometánál. Más húscégek helyzete már nem ilyen fényes, és a számokat közelebbről megnézve kiderül: nem a húskészítmény-gyártás, hanem a magas kamatszintekből következő pénzügyi eredmények hoztak pozitívumot a borús 2023-as összképbe.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Pácban a hazai topéttermek? Ennyit pénzt hozott a konyhára Sárközi Ákos, Rácz Jenő, Mizsei Jani főzőtudománya

Nem kell már sokat várni, hogy kiderüljön, hogy melyik magyar éttermek érdemelték ki ki idén a Dining Guide Étteremkalauz kritikusainak elismerését. Holnap fogják ugyanis nyilvánosságra hozni a 2024-es ranglistát. Ennek kapcsán, illetve hogy május végén megjelentek a magyar csúcséttermek pénzügyi beszámolói, utána jártunk hogy fut Rácz Jenő, Sárközi Ákos, vagy Mizsei Jani "konyhája". Mutatjuk, hogy a 2023-as év növekedést, vagy inkább veszteséget hozott a hazai topéttermek számára.

Még Csernus doki is idejár friss gyümölcsért: megtaláltuk a vidék legolcsóbb szedd magadját

Kecskeméttől néhány kilométerre, Borbáson található a 200 hektáros gazdaság, ahol tavasztól őszig bárki jöhet és saját maga szedheti le a friss zöldségeket, gyümölcsöket. A Te szedd magad! akció egy különleges formája valósult meg itt, a Bács-Zöldért Zrt. jóvoltából. A cég ugyanis mindenkinek felajánlja, hogy ha maga szedi le, bőven a piaci ár alatt tudja beszerezni a hét bármely napján a friss zöldségeket, gyümölcsöket. Ráadásul a közös „szüretelés” felér egy jó családi vagy baráti programmal is – mesélte a HelloVidéknek Bűdi Zsolt Bács-Zöldért vezérigazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?