Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.03. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.03. hétfő

agrarszektor.hu
Erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani, amelyből sokfelé várható zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.06.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.06.03.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.06.03.) napon.

2024.06.03. hétfő: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani, amelyből sokfelé várható zápor, zivatar. A csapadékgócokat elsősorban felhőszakadás, de jégeső és erős, viharos széllökések is kísérhetik. Lokálisan jelentős mennyiségű csapadék hullhat! Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul.
Késő este 15 és 22 fok közötti értékek várhatók.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hétfőn a térségünk fölött található ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

A következő napon várható időjárás

2024.06.04 kedd: Napközben gomolyosodik, majd nyugat felől csökken a felhőzet. A nap első felében sokfelé, majd szórványosan, egyre inkább keleten valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is várható. Estétől csökken a csapadékhajlam. A délnyugati, majd az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet délutánra 20 és 25 fok közé emelkedik.

Friss híreink:

Betett az ukrán baromfi? Esett a Master Good eredménye 2023-ban

Nem ment jól a 2023-as év a két nagy magyar baromfis cégnek, tavaly ugyanis a Master Good és a Gallicoop adózott eredménye is csökkent 2022-höz képest úgy, hogy közben a belföldi értékesítésből származó nettó árbevételük nőtt. Hiába csökkentek tehát az energia- és takarmányárak, a madárinfluenza és az uniós, valamint hazai piacokat is letaroló ukrán áru komoly gondokat okoz az ágazati szereplőknek. Mindezen problémák ellenére a Taravisnak sikerült jó évet zárnia, és ha minimálisan is, de növekedni tudtak a cég eredményei. 

Egyre többen használnak ilyen szert a kertjükben itthon is: te kipróbálnád?

A biostimulátorok és növénykondicionálók egyre gyakrabban alkalmazott készítmények a kertészeti üzemi termesztésben, de sokan már a kiskertekben is bevetik őket. Ezek a készítmények képesek a növények stresszfaktorokkal kapcsolatos ellenálló képességét fokozni.

Csodaszer a kertekben: az élelmes magyarok ezzel etetik a növényeket

A kiskerti zöldségnövények termésmennyisége nagy mértékben függ attól, hogy milyen tápanyagok milyen formában, arányban és mennyiségben vannak jelen a talajban. Számos módszer áll rendelkezésünkre, ha növényeinket profi módon akarjuk „etetni”.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ennyit a magyar borok felemelkedéséről: kódolva van a borászatok tömeges csődje?

A borértékesítést évek óta jellemző fogyasztáscsökkenés, a növekvő adminisztrációs terhek és az egyre magasabb költségek mellett az áremeléseket sem tudja érvényesíteni a borágazat évek óta. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan csökken a fogyasztás, nem csak Magyarországon, nemzetközi szinten is. Május 31. volt az üzleti beszámolók leadásának határideje, így megnéztük a hat legnagyobb magyar borrégió legfontosabb pincészetei miképp teljesítettek. Kevés borászatnak sikerült jobban a 2023-as éve, mint az azt megelőző.

Pattanásig feszült a helyzet: hamarosan jöhet a sztrájk a legendás vidéki üzemnél?

Továbbra is pattanásig feszült a helyzet a Dunaferrnél, ahol már négy hete tart a sztrájkkészültség. A gyár Vasas-alapszervezete eredetileg először éves szinten 30 százalék, most negyedéves szinten 10 százalék alapbéremelést kért a brit tulajdonostól. Magyar Zoltán a vasmű szakszervezetének elnöke a HelloVidéknek elmondta, hogy a cég elzárkózott az alapbérfejlesztéstől. Az üzemben öt éve nem emelkedtek a reálkeresetek, a dolgozók egykor vonzó, mostanra azonban az átlagbér alá csúszó jövedelme 50 százalékot vesztett vásárlóértékéből. Ha nem sikerül megállapodnia a feleknek, akkor félő, hogy az üzem dolgozói hamarosan új munkahelyet kereshetnek, ami óriási érvágás lenne, mivel a vasmű dolgozóinak többgenerációs szakmai tudása óriási érték.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?