Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.06. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.06. csütörtök

agrarszektor.hu
Nagyrészt napos időre van kilátás a gomoly- és fátyolfelhők mellett, és elsősorban az északi harmadban, valamint az Alpokalján fordulhat elő zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.06.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.06.06.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.06.06.) napon.

2024.06.06. csütörtök: Nagyrészt napos időre van kilátás a gomoly- és fátyolfelhők mellett, és elsősorban az északi harmadban, valamint az Alpokalján fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos széllökések átmenetileg előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.
Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a fülledt idő hatására többek között fáradékonyságot, álmosságot tapasztalhatunk.

A következő napon várható időjárás

2024.06.07 péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, de főleg északon, északkeleten erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és elszórtan záporeső, zivatar is előfordul. Néhol megélénkül az északnyugati szél. Erős vagy viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A hőmérséklet délután 27, 32 fok között valószínű.

Friss híreink:

Letaglózva: még a leghatékonyabb magyar vágóhidak is padlóra kerültek

Talán a sertés-termékpálya legkedvezőtlenebb szegmense volt tavaly a vágás-darabolás, a nehézségek jól tükröződnek a két legnagyobb hazai vágóhíd, az MCS Vágóhíd Zrt. és a Hungary-Meat Kft. számain is. A sertéstartók 2023-ban örülhettek az alacsonyabb takarmányár és az elfogadható élőállat-ár különbségéből fakadó előnynek, a készítménygyártók közül pedig többen a pénzügyi műveletekkel próbálták ellensúlyozni a többnyire romló üzemi eredményt. A két szegmens között egyfajta satuba szorultak a vágóhidak, amelyek a magas sertésár mellett sem tudták érdemben emelni az átadási áraikat. A végeredmény milliárdos mínuszokban jelentkezett a napokban közzétett beszámolók szerint.

Bonafarm: szerény eredmények a tagoknál, 4,8 milliárdos plusz az anyacégnél

A több szempontból is nehéz 2023-as év Magyarország egyik legfontosabb és legnagyobb agrár-élelmiszeripari cégcsoportjának, a Bonafarm Zrt.-nek az eredményeire is rányomta a bélyegét. A komplex csoport tagjai közül egyesek vastag mínuszokat, mások a korábbiaknál jóval szerényebb pozitív számokat mutatnak az adózott eredmény során. A Csányi-birodalom legjobban teljesítő tagja a Pick volt, igaz, itt sem az üzemi eredmény, hanem a pénzügyi műveletek segítettek a korábbinál magasabb plusz elérésében. Az egész több, mint a részek összessége bölcsesség itt is tettenérhető: a cégcsoport anyavállalata, a Bonafarm Zrt. jelentős pozitívumot mutat az eredménykimutatás utolsó során, hiszen a korábbi veszteség után tavaly már 4,8 milliárdos pluszban zárta az évet.

Nem ment jól a tejiparnak, 3,2 milliárdos mínusz az Alföldi Tejnél

Súlyos veszteségekkel zárta a 2023-as évet az Alföldi Tej Kft., a cég adózott eredménye mínusz 1,4 milliárd forintról mínusz 3,2 milliárdra esett egy év alatt. Nagyon nem ment jól a tavalyi év a Sole-Mizo Zrt.-nek sem, a vállalatnál 2,7 milliárd forintról 136 millió forintra zuhant az adózott eredmény, igaz, itt legalább pozitív a végső szám. A két vállalat a fő tevékenységén is jóval kevesebb eredményt ért el, a fizetendő kamatok azonban jócskán megemelkedtek mindkét esetben. A Naszátej Zrt. sem örülhet a tavalyi év eredményeinek, ugyanakkor, ha nem is kiugróan, de jobb évet tudhat maga mögött a 2022-esnél a Friesland Campina Zrt. és az Óvártej Zrt. is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nagyot nézhetnek a 40-50-es magyar dolgozók: hiába a tapasztalat, ez sem menti meg őket

Pszichológusok segítségével megvizsgáltuk, milyen különbségek jellemzik a generációkat a munkaerőpiacon, és milyen lépéseket tehetnek a munkaadók és munkavállalók a sikeres együttműködés érdekében. A generációk eltérő igényekkel és képességekkel rendelkeznek, különböző értékeket tartanak fontosnak, és különböző módon lehet őket motiválni. Az együttműködés kulcsa a kölcsönös tisztelet és a megfelelő kommunikáció, ám ahhoz, hogy ez megvalósuljon fel kell mérni az alapvető szocializációs különbségeket. 

Meglepő dolgot árult el a balatoni borokról Bujdosó Ferenc: jöhet a trónfosztás?

Egyedüli magyarként nemrég aranyérmes lett a balatonlellei Bujdosó Pincészet sauvignon blanc bora az Ausztriában tartott fajta világbajnokságon. A világ minden pontjáról küldtek mintákat a pincészeteket a Concours Mondial de Sauvignon borversenyre, ahol idén rekordszámú 1285 mintát kóstoltak az ítészek. Maximum száz pontot kaphatott egy tétel és aranyminősítést csak a legjobbaknak járt, kilencven pont felett. Ifjabb Bujdosó Ferenc a HelloVidéknek elmondta ez már zsinórban a harmadik olyan év, hogy sikerült valamilyen rangos nemzetküzi érmet elhozniuk külföldről. A borász lapunknak beszélt hosszútávú terveikről, valamint arról is, hogy melyek azok a főbb természeti kihívások, amelyek megnehezítik munkájukat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?