Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.10. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.10. hétfő

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhők, illetve szaharai eredetű por is lesz felettünk, amely jobban szűrheti a napsütést - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.06.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.06.10.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.06.10.) napon.

2024.06.10. hétfő: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhők, illetve szaharai eredetű por is lesz felettünk, amely jobban szűrheti a napsütést. Főként az északi határ mentén lehetnek egész nap borult részek is. Többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, lokálisan nagy mennyiségű csapadék hullhat. Elsősorban a keleti országrészben heves zivatarok is kialakulhatnak. Estétől északnyugat felől átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között valószínű, de az északi, északnyugati tájakon ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő.
Késő este 16, 22 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2024.06.11 kedd: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhőkre, illetve több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, főleg a Dunától keletre zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé megélénkül az északnyugati, északi szél. Zivatar környékén átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 22, 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő.

Friss híreink:

Ezekkel a gépekkel rengeteget spórolhatnak az élelmes gazdák

A modern mezőgazdaságban egyre nagyobb szerep jut a pilóta nélküli légi járműveknek, más néven a drónoknak. Bár ezeknek a gépeknek, illetve a szabályos használatukhoz szükséges képesítéseknek és engedélyeknek a beszerzését sokan komoly kiadásnak tarthatják, a drónok a sokat hangoztatott előnyökön - gyors állományfelmérés, csökkentett vegyszerhasználat, zéró taposási kár - túl még egy fontos pozitívummal rendelkeznek: rendkívül gyorsan behozhatják az árukat. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Milyen kiadásokkal, és milyen megtérüléssel kell számolnia annak, aki drónozásban gondolkodik? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Itt az új sajt, ami letarolhatja a boltokat? Nem is hinnéd, miből készül

Nagy dobásra készül a NewMoo, Ltd. nevű élelmiszer-technológiai start-up, amely az állatjólétet szem előtt tartva, növényi molekuláris gazdálkodással (PMF) fogja előállítani a sajtkészítéshez szükséges kazeinfehérjéket. Mint ismeretes, a kazein a tejfehérjék mintegy 80%-át teszi ki, ezért az így előállított termék lehetővé teszi a sajtkészítők számára, hogy költséghatékony, állatmentes és fenntartható módon ugyanolyan valódi sajtélményt nyújtsanak, mint a hagyományos tejből készül sajtok.

Végzetes hiba: ezt rontják el a legtöbben a szobanövények gondozásakor

A legfőbb beltéri kártevők a levéltetvek, liszteskék, pajzstetvek és atkák. A kártevő rovarok általában magán a szobanövényen keresztül kerülnek be otthonainkba, vagy más, kertből származó anyagokkal, tárgyakkal együtt visszük be őket, de az ablakokon, ajtókon keresztül is bejöhetenek, könnyen megtalálva az utat a szobanövényekhez.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Repkednek a milliárdok: megtudtuk, ilyen luxuskastélyokra vadászik most a magyar elit

Egyre több nagyértékű kastély, kúria tűnik fel a hazai ingatlanpiacon. A felújítandó, hatalmas alapterületű, olykor történetileg is jelentős épületek hirdetései között, már gyakran bukkanhatunk teljesen felújított milliárdos találatokra is. Jó üzlet lehet egy kastélyba fektetni a megtakarításunkat? Mire érdemes használni a filmekbe illő, régi épületeket? Működik a kastély-biznisz? Szakértőkkel beszéltünk a szektor aktualitásairól és megnéztük a rekordereket.

2-3 milliós fizetésért vadásszák ezeket a vidéki szakembereket: óriási belőlük a hiány

Tudtátok, hogy az egyik legjövedelmezőbb szakma lehet hamarosan a mezőgazdasági drónpilóta, de addig is nagyon komoly hiány van villanyszerelőkből, karbantartókból, fémes munkák szakmunkásaiból, de az akkumulátorgyártással együtt új pozíciók is születnek?! Apropó, 2024-ben mik a magyar vidék legjövedelmezőbb foglalkozásai, kik kapják a top béreket, és a jövőben hogyan változhat ez, milyen szakmákat érdemes kitanulni? Erről is kérdezte a munkaerőpiac szakembereit a HelloVidék.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?