Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.15. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.15. szombat

agrarszektor.hu
A nap első felében derült lesz az ég, majd az ország nyugati felén, kétharmadán megnövekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.06.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.06.15.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.06.15.) napon.

2024.06.15. szombat: A nap első felében derült lesz az ég, majd az ország nyugati felén, kétharmadán megnövekszik a felhőzet. Kora délutánig nem lesz csapadék, majd a Dunántúl északnyugati, északi részén elszórtan várható zápor, zivatar. A Dunántúlon megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik a déli szél, de zivatarok körül viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 19 és 24 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton egy elöregedő, majd fölöttünk fokozatosan elhaló front miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2024.06.16 vasárnap: Az összefüggőbb felhősávok kelet, északkelet felé távoznak. Mögöttük a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Általában nem lesz csapadék, de főleg hazánk északkeleti felén-harmadán helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül az északnyugati, nyugati szél. Zivatarban erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a csúcsérték 25 és 31 fok között valószínű.

Friss híreink:

Tényleg lemondtak a magyarok ezekről a traktorokról: mi történik itt?

2024 májusában a magyar gazdák 41,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 ötödik hónapjához képest pedig 61 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a Claas volt, amelyből 27-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 22 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a John Deere, a negyedik a Case, az ötödik pedig a New Holland volt az év ötödik hónapjában. Azt követően, hogy két hónapos lecsúszás után áprilisban ismét a lista élére került a John Deere, úgy tűnik, májusban újra kilökték az élről. 

Elárulta titkát a kalocsai termelő: nem csak a földeken lehet jó üzletet csinálni

Magyarországon egyre többen próbálkoznak valami újba, valami különlegesbe belefogni, ki több, ki kevesebb sikerrel. Hasonló a helyzet a mezőgazdaságban is, hiszen sokan a termelés mellett saját készítésű termékekkel lépnek a piacra. Az is elmondható, hogy az agroturisztika is egyre jobban pörög, az embereknek szüksége van egy kis nyugalomra, amit a nagyvárosokban nem feltétlenül kaphatnak meg. De valóban megéri az agrárszektorban is belevágni ilyen vállalkozásokba? Mire számíthat az, aki elkezdi? Ezekre és sok minden másra is kerestük a választ.

Durva számok érkeztek: kilőtt a magyar sertésexport

Jelentős mértékben, 58 százalékkal nőtt a magyar élősertés exportja az első negyedévben, és még a húskivitel is ötödével bővült az előző év azonos időszakához képest – derül ki az AKI jelentéséből. A vágósertés termelői ára ugyan csökkent, de összességében ez is mutatja, hogy a korábbi évekhez képest meglepően jó helyzetben van a sertéstartás. A termékpálya további szegmenseiben már nem ilyen idilli a helyzet: a készítménygyártók nem tudták érvényesíteni áremelési kísérleteiket, a termelők és feldolgozók közé szorult vágóhidak pedig a legkedvezőtlenebb helyzetben vannak: náluk csapódik le a magas alapanyag- és alacsony termékár, amely milliárdos veszteségeket okozott.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hivatalos, örökre eltűnhetnek ezek a mobilok: régi kedvenceiktől búcsúzhatnak a magyarok

Magyarországon a kereskedői tapasztalatok szerint a hagyományos mobiltelefonok piaca szűkül, és a vásárlók egyértelműen az okostelefonokat keresik. Igaz, az idősebb generáció, a fiatalabb felhasználók, és bizonyos szakmák képviselői voltaképpen különleges esetekben továbbra is igényt tartanak az egyszerűen használható, olcsó készülékekre, de az általános trend egyértelműen az okostelefonok dominanciája felé mutat. Még akkor is, ha tőlünk nyugatabbra egyfajta technológia detoxikáció miatt mértékletesen bár, de éppen fellángolóban van az ilyen telefonok iránti kereslet.

Ettől fixen dobsz egy hátast: ennyibe kerül egy gombóc ára a legjobb vidéki fagyizókban

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja, de számos más vidéki cukrászda is villantott egyet. Hogy kik lettek a győztesek? Mennyibe kerül idén egy gömb fagylalt? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?