Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.17. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.17. hétfő

agrarszektor.hu
Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, ezek egy része elsősorban a Dunántúlon magasabbra törhet, de arrafelé is inkább csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.06.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.06.17.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.06.17.) napon.

2024.06.17. hétfő: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, ezek egy része elsősorban a Dunántúlon magasabbra törhet, de arrafelé is inkább csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, legfeljebb zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére többnyire 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, de melegedés kezdődik.

A következő napon várható időjárás

2024.06.18 kedd: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék nem lesz. A délies szél jobbára mérsékelt marad. A maximum 28 és 34 fok között valószínű.

Friss híreink:

Bejöhet a gazdák számítása? Ezzel a növénnyel nagyot lehet szakítani idén

Továbbra is erős a magyar gazdák bizalma a napraforgóban, a tavalyi évhez képest minimálisan, 2 százalékkal csökkent csak a növény vetésterülete, amely a szakértők előzetes becslésénél végül jóval nagyobb lett. Az állományok mostanra csillagbimbós állapotban vannak, és egyelőre a károsítókkal se volt komolyabb baja a termelőknek. Az Agrárszektor által megkérdezett gazdák szerint idáig minden rendben ment, és ha a szezon végéig kitart a kedvező időjárás, 2024 még akár jó éve is lehet a napraforgónak Magyarországon.

Így locsold a kerted 2024-ben: ez a trükk nagy szárazságban is működik

Néhány évtizeddel ezelőtt még volt esély öntözés nélkül is termeszteni bizonyos zöldségeket, ma vízpótlás nélkül megfelelő termést elérni lehetetlen. Hazánkban nem csak a csapadék mennyisége kevés, de eloszlása sem ideális. Az öntözés megfelelő tervezésével és kivitelezésével annak hatékonysága növelhető.

Tényleg lemondtak a magyarok ezekről a traktorokról: mi történik itt?

2024 májusában a magyar gazdák 41,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 ötödik hónapjához képest pedig 61 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a Claas volt, amelyből 27-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 22 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a John Deere, a negyedik a Case, az ötödik pedig a New Holland volt az év ötödik hónapjában. Azt követően, hogy két hónapos lecsúszás után áprilisban ismét a lista élére került a John Deere, úgy tűnik, májusban újra kilökték az élről. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így csökkentenek feltűnés nélkül létszámot a magyar munkahelyek: fű alatt mennek a leépítések

Tapasztaljuk, hogy a nyugdíjba menők vagy a munkahelyet váltók helyére nem vesznek fel új munkavállalót, ez egy új trend 2024-ben - mondta a Pénzcentrumnak Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke, aki szerint a nagyvállalatoknál is vannak ugyan elbocsátások, de nem olyan mértékben, hogy az csoportos leépítésnek minősüljön, így be kelljen jelenteni. A KSH adatai szerint az idei első negyedévben régen látott magasságokban volt a felmondások és az elbocsátások száma. Az elnök kifejtette, egyre többször panaszkodnak a munkavállalók, hogy elküldte őket a cég, elbocsátások történtek, viszont amikor megvizsgálják a helyzetet kiderül, hogy a dolgozók is belementek a közös megegyezéssel történő felmondásba. Az egyik legnagyobb hazai állásportál is megerősítette, az első negyedévben országosan csökkent a meghirdetett munkahelyek száma. Idő közben egyre több dolgozó váltana, komoly emelkedést mutatott a regisztrált felhasználók és a jelentkezések száma.

Súlyos dolog derült ki a magyar nyúlhúsról: ezért nem lehet kapni a hazai boltokban

Méltatlanul mellőzik az egyik legegészségesebb fehérjeforrást a magyarok. A nyúlhús nemcsak kiváló táplálkozás-élettani tulajdonságokkal bír, az íze is remek. A hazai nyúlágazat az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, s bár a pozitív trend 2023-ban megtört, a nyugat-európai piacokon jelentkező nyúlhiány lehetőséget teremthet az ágazat hazai szereplőinek a piacszerzésre. Mennyibe kerül a nyúlhús ma a magyar áruházakban? Mennyibe kerülhet egy családnak a nyúlvacsora? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?