Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.24. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.06.24. hétfő

agrarszektor.hu
A felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő lehet az égen - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.06.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.06.24.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.06.24.) napon.

2024.06.24. hétfő: A felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés - a délnyugati tájakon kissé több - felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb.
Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.06.25 kedd: Sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Estig néhol, inkább csak a déli országrészben, éjjel szórványosan valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hőmérséklet a délutáni órákban 27, 33 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezt a halat veszi most a legtöbb magyar itthon: de mi történt a ponttyal?

Jelenleg a hazai haltermelést stagnáló állapot jellemzi - fogalmazott az Agrárszektornak Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnökségi tagja, az  Aranyponty Zrt. vezérigazgatója. Míg a tógazdasági haltermelés esetében nincsenek kiugró számok, addig az intenzív haltenyésztés mértéke évről évre növekszik, ennek ellenére az európai halfogyasztás 20-22 kilogrammos átlagának csak egyharmadát, mintegy 6,3 kilogrammnyi halat fogyasztunk Magyarországon évente fejenként. A legtöbb halat Japánban fogyasztják, ott egy ember körülbelül 70 kilogramm halat eszik meg évente.

Ezzel sokat kockáztatnak a gazdák: fontos lenne, mégse törődnek vele

Napjainkban még mindig kevesen ismerik el, hogy milyen fontos szerepet töltenek be az erdők a mezőgazdaság megfelelő és hosszútávon fenntartható működésében. Csak néhány, az egyébként sem elhanyagolható, pozitív hozadékok közül. A mezővédő erdősávok számos madár, emlős és beporzó rovar számára nyújtanak élőhelyet, amelyek közvetve hozzájárulnak a mezőgazdasági termelés sikeréhez. A fasorok, erdők telepítésével megelőzhető a talajerózió és a defláció. Megköthető a talaj, szabályozható a vízgazdálkodás, befolyásolható a helyi klíma és elősegíthető a légköri szén-dioxid megkötése.

Hihetetlen, de igaz: ennyiért veszik most a meggyet az élelmes magyarok

Az enyhe tél és a korai tavasz beköszönte miatt a meggy virágzása is lezajlott szinte az egész országban nagyobbrészt március végén, így napjainkban már javában zajlik a meggyszezon. A piacokon és boltokon kívül, hazánkban számos \'\'Szedd-Magad\'\' meggyültetvény található, ahol lényegesen olcsóbban, 400-500 forintért juthatunk meggyhez, ez az ár napjainkban a boltok és piacok polcain 900 és 1500 forint között mozog.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiterítette lapjait az eMAG új vezére: célba vették a Kiflit, Tescót, erre készülhetnek a magyar vásárlók

A cégek életében is vannak olyan időszakok, amikor nagyobb befektetéseket kell eszközölni, hogy később learathassuk a gyümölcsöket mondta el a Pénzcentrumnak Daradics Kinga. Az eMAG frissen kinevezett új vezérigazgatójával a viszontagságos elmúlt évekre, az e-kereskedelem jövőjéről, és a Temu térhódításáról is beszélgettünk. De szóba kerültek a vállalat magyarországi gigaberuházásai, és olyan új szolgáltatási kísérletek is, amivel sokkal inkább szerteágazó kiskereskedelmi szereplőnek semmint egy elektronikai kereskedőnek szeretnének tűnni. Mindezeken felül Daradics Kinga korábban évekig dolgozott Romániában szintén felsővezetőként, így a magyar-román gazdasági versenyfutásról is megvan a maga véleménye.

Ilyet is ritkán látni Magyarországon: olyat tett ez a vidéki csapat, amire nem sokan számítottak volna

Nem sokan fogadtak volna még a szezon elején arra, hogy a Nyíregyháza Spartacus FC feljuthat a labdarúgó OTP Bank Ligába, ám a nyírségiek rácáfoltak erre. A Nyíregyháza az NB II 31. fordulójában biztosította be a 2024/2025-ös NB1-es szereplést, miután legyőzte a Gyirmótot Balmazújvárosban. A város azóta is izzik, már csak azért is, mivel a Nyíregyháza legutóbb a 2014/15-ös szezonban szerepelt az élvonalban. Timár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője lapunknak mesélt arról, hogy mi volt a siker kulcsa, de szóba kerültek a nyári átigazolások is, valamint azt is elárulta, hogy milyen célt tűztek ki az NB1-ben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?