Ketyeg az óra: ezt már csak július 3-ig intézhetik el a magyar gazdák

Ketyeg az óra: ezt már csak július 3-ig intézhetik el a magyar gazdák

agrarszektor.hu
Közeleg a magas genetikai értéket képviselő, mezőgazdasági szempontból kiemelten fontos védett őshonos, veszélyeztetett, valamint fajtarekonstrukció alatt álló állatfajták megőrzésének támogatását célzó támogatáshoz kapcsolódó kérelmek benyújtásának végső határideje. A kérelmeket legkésőbb 2024. július 3-ig lehet benyújtani.

Közeleg az Állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének és szakmai támogató tevékenység támogatáshoz kapcsolódó kérelmek benyújtásának végső határideje - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A KAP- RD24 RD26-1-24 kódszámú pályázati felhívás alapján az az alábbi három célterületen lehet támogatást igénybe venni:

  • 1. célterület: Ex situ génmegőrzés,
  • 2. célterület: Szakmai támogató tevékenység,
  • 3. célterület: In vitro génmegőrzési tevékenység.

Az Agrárkamara arra hívta fel a figyelmet, hogy a támogatási kérelmek benyújtásának végső határideje 2024. július 3-a, mely határidő jogvesztő! Az ezt követően benyújtott támogatási kérelmeket a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) nem fogadja el. A támogatási kérelmeket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően lehet benyújtani.

A NAK ezért azt javasolja, hogy a a pályázók a kérelem benyújtását megelőzően a pályázati felhívást, valamint a Kincstár által közzétett Felhasználói kézikönyvet részletesen tekintsék át. Az Agrárkamara azt is jelezte, hogy a kérelmek benyújtása során a falugazdász-hálózatán keresztül segítik a gazdálkodókat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 29. 16:01