Durvul a sztrájk: egyre nagyobb a feszültség a bajor tejiparban

Durvul a sztrájk: egyre nagyobb a feszültség a bajor tejiparban

agrarszektor.hu
Egyre nagyobb az elégedetlenség a bajor tejipari cégek dolgozóinak körében, egyre több piaci szereplő alkalmazottai csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. A munkaadókkal folytatott tárgyalások meghiúsultak, miután a sztrájkolók nem fogadták el a felkínált béremelést - írja a Just-Food.com.

A szakszervezet a múlt hét óta "figyelmeztető sztrájkokat" hirdetett meg, amikor is a würzburgi tejüzemben, majd a Danone ochsenfurt-goßmannsdorfi üzemében a korai műszak több órás sztrájkba lépett.

A legnagyobb cégeknél is sztrájkolnak

A Main Post című német kiadvány szerint mintegy 50 újabb munkavállaló csatlakozott a sztrájkfelhíváshoz. A 27 vállalat között van az Andechser Molkerei, a Bauer, a Bergader, a BMI, az Edelweiss, a Goldsteig, a Hochland, a Karwendel, a Meggle, a Stegmann és a Zott.

Mustafa Öz, az NGG Bayern főtárgyalója és regionális elnöke elmondta: "Érthetetlen és hihetetlen, hogy különösen ebben az iparágban, amely gazdaságilag nagyon sikeres, nagyon magas összegeket fektetnek be az üzemekbe, rekordméretű forgalomnövekedést könyvelnek el, és nagy a munkaerőhiány, a munkavállalókat ennyire megsértik ezzel a gyenge ajánlattal.”

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?