Durva hidegfront tarolja le Magyarországot: itt a vége a pokoli hőségnek

Durva hidegfront tarolja le Magyarországot: itt a vége a pokoli hőségnek

agrarszektor.hu
A mai lehűlés nyugaton is csak átmeneti, 3 napra még mindenhová visszatérnek a 30 fok fölötti maximumok. Szerdán aztán erős hidegfront jön és az egész országban több fokkal visszaesik majd a hőmérséklet.

Az ország csapadékosabb nyugati-délnyugati felén jelentősen felfrissült a levegő, de máshol sincs már a hét elejéhez fogható perzselő forróság. Ez a lehűlés még csak átmeneti, holnapra távozik a csapadékot hozó légörvény, országszerte visszatérnek a 30 fok körüli, kevéssel afölötti maximumok és a napsütés. Csupán keleten, északkeleten és a középső tájakon fordulhatnak elő rövid záporok, zivatarok a hét utolsó napján - írja az Időkép.

Hétfőn, kedden 30-35 fokos kánikulában lesz részünk. A hét első napján inkább csak nyugaton, kedden főként az Északi-középhegységben és az ország középső harmadán hűsíthetik záporok, zivatarok a levegőt. Illetve kedden már az északias szél is többfelé feltámadhat, ez is üdítőleg hathat majd ránk

Szerdán már egy erősebb hidegfront érkezik, ami többfelé hozhat esőt, záporokat, zivatarokat. Egyre többfelé feltámad az északnyugati szél, erős, a Dunántúlon és zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet több fokkal visszaesik, a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken nem tér vissza a kánikula. A hajnalok frissek lesznek, többfelé 15 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, és napközben sem lesz melegebb 22-28 foknál. Szeles, változékony időre van kilátás, a napsütés mellett elszórtan, nagyobb számban csütörtökön lehetnek záporok, helyenként zivatarok.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?