Kapkodnak a magyarok ezért a sörért: úgy veszik, mint a cukrot

Kapkodnak a magyarok ezért a sörért: úgy veszik, mint a cukrot

agrarszektor.hu
Már több helyen is elérhető Budapesten a cseheknél komoly hagyománnyal bíró tanksör, amely illatában, ízharmóniájában, szén-dioxid tartalmában és habtartósságában egyaránt kivételes fogyasztói élményt nyújt. Az egyenesen a csehországi Pilsenből érkező Pilsner Urquell tanksör a Dreher Sörgyárak jóvoltából kapható több budapesti vendéglátóipari egységben.

Aki értékelni tudja a minőségi csapolt söröket, az vélhetően értékelni fogja a tanksört, hiszen az összes kiszerelés közül ez kerül a termelés után a leghamarabb a fogyasztó poharába. A tanksör a lehető legfrissebb hatást nyújtja: mintha a gyárban lévő “benti tankból” kortyolgatnánk az éppen elkészült sört, ami illatban, ízharmóniában, szén-dioxid tartalomban, habtartósságban is minőségi és kivételes fogyasztói élményt jelent: olyat, amilyet a sörfőző mester eredetileg megálmodott. Miközben a magyar sörkultúrában a tanksör viszonylag új és különleges műfajnak számít, a cseheknél már komoly hagyománya van.

A tanksört nem pasztörizálják, ezért rövidebb ideig tartható el, mindössze három hét a szavatossági ideje, ám ezalatt olyan gonddal vigyáznak rá, amely a rövid tárolás és a szállítás ideje alatt egyaránt garantálja a kiváló minőséget. A sörgyárban szűrt hideg sörrel töltik fel a speciális tartályokat, és ezt a hőfokot végig meg is tartják. A frissen megtöltött tankokat hűtőházakba viszik, ahol napfénytől védett, száraz helyen tárolják és nem mozgatják őket a kiszállításig. Ezek az 500 literes réztankok nem csak látványosak, hanem a szállítással együtt teljesen zárt és steril rendszert alkotva őrzik a friss sör minőségét és gazdag ízvilágát. Az ital maga nem érintkezik a rézzel, mert a réztankokon belül van egy speciális zsák. A tanksör zárt teherautón és célirányosan jut el a sörözőkben felállított tárolótankokba.

Hasonló szintű odafigyelést igényel a tanksör csapolása is, hiszen nem megfelelően csapolva a legjobb minőségű sör is sokat veszíthet az ízélményéből. A Dreher eleve csak olyan prémium helyszínre telepíti a tanksörös infrastruktúrát, ahol ennek biztosítottak a feltételei, továbbá a partner és a fogyasztók egyaránt nyitottak a minőségi csapolásra és a folyamatos edukációra. A gondosan kiválasztott vendéglátóhelyek nagyon komoly felkészítést kapnak a sörgyár „Csapolt minőség” programjának keretein belül: a csapolómesterek nem csupán átadják a tudásukat, hanem utólag több alkalommal is megbizonyosodnak róla, hogy a csaposok tényleg birtokában vannak-e a szükséges tudásnak és technikának, és hogy valóban a legjobban bánnak-e az adott helyen a tanksörrel. A Dreher Sörgyárak által forgalmazott Pilsner Urquell tanksör egyenesen a csehországi Pilsenből érkezik, és jelenleg három helyen kapható Budapesten, míg további hat vendéglátó-egységben Dreher tanksör érhető el, ami szintén erősíti az itthoni tanksör kultúrát.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?