Olyan hőség jön Magyarországon, amit nagyon nehéz lesz elviselni

Olyan hőség jön Magyarországon, amit nagyon nehéz lesz elviselni

agrarszektor.hu
A vasárnap érkező hidegfront eggyel kellemesebb nyári időt hozott, a hétfői illetve kedden mért 26-31 Celsius-fokos maximumok átlagosnak számítanak ilyenkor. Ebben az időszakban jól esik a vízparton hűsölni. Fontos azonban, hogy éjszakára nagyjájából 15-23 fokot mérhetünk, ami hozzásegít a pihentetó,  nyugodt alváshoz.

Szerdától egy rövid hőhullám, péntektől pedig újabb hidegfront érkezik, hogy aztán a jövő héten ismét tartós hőhullám vegye kezdetét

- foglalta össze a 24.hu-nak Molnár László meteorológus. Ahogyan fentebb is olvasható, a kedd még a normalitás jegyében telik, szerdára azonban már egy kissebb hőhullám miatt 30-34 fokra emelkedhetnek a maximumok, amelyekből csütörtökre 32-37 fokos csúcsok is lehetnek. Péntekre várható egy hidegfront, így hazánk északnyugati részében a legmelegebb órákban is 30 fok küröli értéket mérhetünk, de kelet felé haladva akár 38 fokig is emelkedhet a hőmérőről leolvasott érték. Szombaton országosan 28-32 fokos értékeket mérhetünk majd, de vasárnap ismét emelkedni kezd majd a hőmérséklet, hétfőn pedig elkezdődik az idei nyár utolsó tartós hőhulláma, kedden, szerdán helyenként már 39 fokot is mérhetünk, és előre láthatóan 18-áig maradhatnak az akár 40 fok körüli értékek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Augusztus második felében is alakulhatnak ki napos hőségperiódusok, ám ilyen tartós kánikula már nagy valószínűséggel nem kell számítani. Pozitív lehet viszont, hogy a most pénteki hidegfronttal csapadék is érkezik, eloszlása viszont nem lesz egyenletes. Az ország középső területein lesz a legkevesebb, itt egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, míg az északi, déli, keleti és nyugati határ felé nagyobb mennyiség is várható, a legcsapadékosabbnak pedig az északkeleti és a délnyugati tájak ígérkeznek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?