Olyan lehűlés jön, amilyen már rég volt Magyarországon: vége a hőségnek

Olyan lehűlés jön, amilyen már rég volt Magyarországon: vége a hőségnek

agrarszektor.hu
Forrón indult a szeptember is, a legtöbb embernek már elege van a száraz, tikkasztó időjárásból. De végre láthatáron a vége, ugyanis fokozatos lehűlés kezdődik.

A nyarat végigkísérő számos hőhullám után a legtöbb ember már nagyon vágyik arra, hogy véget érjen a hőség - írja az Időkép. Jó hír, hogy a modellek végre elkezdtek mozgolódni, és nagyon úgy tűnik, hogy bár a klasszikus őszi időjárás még várat magára, hétvégén egy sekély ciklon közelíti meg hazánkat, mely hatására hosszú várakozás után búcsút inthetünk a kánikulának.

EZ IS ÉRDEKELHET

Még ha lassan is, de csütörtöktől fokozatos lehűlés veszi kezdetét, pénteken a Dunántúl nagy részén már 30 fok alatt maradnak a maximumok, szombaton pedig már valószínűleg már csak a déli-délkeleti országrészben maradunk a 30 fok feletti tartományban, emellett elszórtan záporok, zivatarok enyhíthetik a szárazságot és a hőséget. A markáns lehűlésre még várni kell, továbbra is az átlagosnál melegebb időjárásban lesz részünk, de a jövő hét elején megnő a csapadék valószínűsége is, a hőmérsékletben pedig lassú csökkenés körvonalazódik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 3. 13:27