Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.08. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.08. csütörtök

agrarszektor.hu
Több órára kisüt a nap, de átmenetileg lesznek felhősebb időszakok is - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.08.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.08.08.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.08.08.) napon.

2024.08.08. csütörtök: Több órára kisüt a nap, de átmenetileg lesznek felhősebb időszakok is. A többé-kevésbé összefüggő csapadékrendszer kelet felé mozog, miközben gyengül, sőt egyre inkább szétesik, a keleti, délkeleti tájakon valószínű legkevesebb helyen és legkisebb eséllyel csapadék, majd átmeneti szünetet követően délután északnyugat felől újabb hullámban érkezhetnek záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban zivatarok környezetében erős, viharos széllökések előfordulhatnak.A délutáni 29, 35 fokról késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyengülő hidegfront okozhat panaszokat az érzékenyek körében, előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás, koncentrálási nehézség.

A következő napon várható időjárás

2024.08.09 péntek: Gomoly- és fátyolfelhők zavarják a napsütést. A magasabbra törő gomolyfelhőkből zápor, zivatar kevés helyen előfordul. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. Délután 27, 34 fok között alakul a hőmérséklet, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Friss híreink:

Eddig bírták a magyar termelők: sokaknak ez lehet az utolsó szezonja

„Ez az utolsó szezon, hogy szenvedek” - ezzel a címmel tett ki posztot egy termelő az egyik kertészeti témájú Facebook-csoportban, és igen sok komment érkezett alá. Nem csoda: a statisztikák alapján hazánkban egyre többen hagyják abba a kertészeti termelést (is), melyek okai széles körben ismertek. E problémára próbálnak megoldásokat találni az agrár-szakigazgatásban, de ezek hatékonyságát eddig a statisztikák egyelőre még nem igazolták vissza.

Ők lettek az agrárium legjobbjai: mutatjuk, kik győztek 2021-ben

2024-ben lesz tizedik éve, hogy az év legfontosabb agráreseményén, a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat, amellyel a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket díjazzuk. Első alkalommal 2015-ben ítéltünk oda díjakat, ezt követően pedig már minden évben, így 2021-ben is átadtuk őket, akkor nyolc kategóriában választotta ki az év legjobbjait a tíz tagból álló szakmai zsűri. Az idei jubileumi díjkiosztó kapcsán most összegyűjtöttük, kik is nyerték 2021-ben a Portfolio Agrárdíjakat.

Több év, mire megtérül, de a magyar gazdák is belátták, enélkül nem megy

A klímaváltozás egyre súlyosabbá váló hatásai világszerte jelentős kihívásokat jelentenek a mezőgazdasági termelés számára, hiszen az időjárási minták változásai, a szélsőséges események gyakoriságának növekedése és a lassan már évente jelentkező, száraz, aszályos időszakok mind-mind olyan problémának számítanak, amelyekre nagyon gyorsan kellene komplex választ találni. A megoldásnak részét képezi a precíziós technológiák használata és alkalmazása, a vetésszerkezet átalakítása, az új növények bevezetése a termelésbe, de ide tartozik az öntözés alá vont területek nagyságának növelése is, amely jobb és rosszabb időszakokban is egyfajta biztosítékot nyújtanának a gazdáknak. Az Agrárszektor által megkérdezett termelők mind elismerték az öntözés, öntözésfejlesztés fontosságát, és nem volt egy se, aki ne gondolkodna ebben az irányban, ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a jelenlegi piaci környezet, a beruházás magas költségei, az esetleges jogi és technológiai problémák és a hosszú megtérülési időtartam miatt nehéz megtervezni és kivitelezni egy ilyen léptékű fejlesztést.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Csak az első jele volt a globális összeomlásnak a tőzsdekrach? Nagy lehet a baj, ezek a fő tanulságok

Sokak szerint a hétfői tőzsdepánik a következő jele volt annak, hogy lassan, de biztosan közelít a világgazdaság egy olyan összeomláshoz, mint amilyen a 2008-as volt. A Pénzcentrum szakértőkkel, elemzőkkel járta körbe, mit tanult a világgazdaság az esetből, milyen hatással lehet a forint árfolyamára, illetve hogy van-e egyáltalán olyan termék a tőzsdén, ami egy ilyen helyzetben legalább menekvést jelentene.

Ezek a legjobb zöld éttermek a vidéki Magyarországon: nem olcsó mulatság, de megéri

A Dining Guide az idei évtől egy új listát is közzétett, melyben a fenntarthatóan működő éttermeket díjazza. Fontos célkitűzésüknek tekintik, hogy ne csupán a vendégeket segítsék abban, hogy merre induljanak, amikor az elvárásaiknak megfelelő, minőségi vendéglátóhelyeket keresnek, hanem a szakma szereplőinek és formálóinak is iránymutatást biztosítsanak a fenntarthatóvá váláshoz. Az idei nyertes étterem 100%-ban hulladékmentes konyhaként működik, gyümölcs- és zöldségfogyasztásuk 90%-át saját forrásból származó biotermelésből tudják biztosítani, kertjük szezonális feleslegének 100%-át tartósításra és új alapanyagokká való feldolgozásra használják fel. Milyen vidéki vendéglátóhelyek kerültek még fel a listára? Mennyiért ehetünk egy ebédet vagy vacsorát ezekben a különleges éttermekben? Ennek jártunk most utána

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Most dől el a magyar bor sorsa

Most dől el a magyar bor sorsa

Hamar jön a szüret, nincs sok idő a szépítésre – Szekszárdon esőért, Egerben napsütésért imádkoznak a borászok.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. augusztus 8. 11:28