2024. augusztus 14. szerda Marcell
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.12. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.12. hétfő

agrarszektor.hu
A kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.08.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.08.12.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.08.12.) napon.

2024.08.12. hétfő: A kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk. Csapadék általában nem lesz, késő estétől van esély arra, hogy az északnyugati határszélre záporos, zivataros csapadéktömb sodródjon be. A nagyrészt északias szelet időnként élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 37 fok között várható, északkeleten számíthatunk az alacsonyabb értékekre. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.
Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A következő napon várható időjárás

2024.08.13 kedd: Napos, többnyire száraz idő várható, gomoly- és fátyolfelhők mellett. Legtöbb gomolyfelhő az ország északi felén valószínű és inkább csak északnyugaton, északon fordulhat elő helyenként zápor, zivatar már az éjszakai, hajnali óráktól kezdve. Az északkeleti, keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Délutánra 29, 38 fok közé melegszik fel a levegő, északkeleten lesz kevésbé meleg, délen pedig forróbb az idő.

Friss híreink:

Hihetetlen, ami a búzával, árpával történt itthon: erre sokan nem számítottak

Bár tavaly ősszel vetéskor a magyar gazdáknak még nem volt gondjuk az időjárással, az enyhe telet és a hűvös tavasz után végül megfelelő mennyiségű esőt kaptak az őszi kalászos állományok. A tavasszal megkérdezett termelők azonban mégis inkább óvatosan nyilatkoztak a várható termésről, és a jelek szerint nekik lett igazuk: megfelelő mennyiségű, de az átlagosnál rosszabb minőségű lett idén a termés Magyarországon.

Tilalomról dönthetnek Magyarországon: mindenkit érintenek a szigorítások

A sorozatos felhívások, tilalmak és figyelmeztetések ellenére is egyre több az erdőtűz hazánk területén az elmúlt időszakokban. Évente két fokozottan tűzveszélyes időszakot különíthetünk el, az egyiket kora tavasszal, a másik pedig, amelyet jelenlegi is élünk, a nyári hosszabb kánikulával és csapadékhiánnyal küzdő időszak.

Ennyire könnyű a lisztharmat ellen védekezni a kertben: ez a trükk működik

A nyár végéhez közeledve, a hűvösebb és nedvesebb éjszakák beköszöntével szinte minden kertben megjelenik egy szép nevű, de annál csúnyább betegség, a lisztharmat. A haszonnövényeken és a dísznövényeken egyaránt fertőz, és ha nem védekezünk ellene, nagyon hamar tönkreteszi a növényt és a termést.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Totális dráma az új visszaváltó rendszer: mindenkinek erre kell készülnie

"Ha egy mottót keresnék, azt mondanám, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) legyen egy olyan hiteles szakmai szervezet, ami például a jogszabály-előkészítéskor partnere lehet a mindenkori gazdaságpolitikai döntéshozóknak" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban az OKSZ frissen megválasztott főtitkára. Kozák Tamással a többek között kiskereskedelem viharos éveiről; a kormánnyal való csatározásokról; és a jövő lehetéségeiről beszélgettünk. De szóba kerültek olyan ingoványos témák is, mint a különadó kérdése, a plázastop vagy éppen a Mohu oldaláról nem a legszebb napjait élő, új visszaváltási rendszer. Interjú

Rangos nemzetközi díjat söpört be ez a vidéki sajtműhely: vajon mi a titkuk?

Csaknem 90 magyar élelmiszert díjaztak idén a világ egyik legnagyobb és legszigorúbb gasztronómiai versenyén, a Great Taste Awards-on. A kézműves élelmiszerek versenyén a Csíz Sajtműhely Baracskai Öreg sajtját és a Nativus szarvasgombás szarvasszalámiját a legmagasabb elismerésnek számító 3 csillaggal díjazták. Kun Anita, sajtmester Csíz Sajtműhely megálmodója és alapítója a HelloVidék megkeresésére elmondta, hogy meglepte őket az idei elismerés, ugyan tavaly már kapott egy csillagot a sajtjuk ezért reménykedtek abban, hogy idén is megőrzi ezt a címet. A sajtmester lapunknak többek között mesélt arról, is hogy melyek a legnépszerűbb termékeik, valamint, hogy többnyire hová szállítanak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?