2024. augusztus 14. szerda Marcell
Lebuktak az illegális növényvédő szerekkel seftelők: lépett a Nébih

Lebuktak az illegális növényvédő szerekkel seftelők: lépett a Nébih

agrarszektor.hu
A kereskedőknél kapható és a termelőknél található növényvédő szereket is vizsgálták a növényvédelmi felügyelők a nyári szezonális ellenőrzés során. Az országszerte zajló vizsgálatok fő célja az volt, hogy kiszűrjék az illegális és a hamis készítményeket. A hatóságok 6 esetben indítottak eljárást, és összesen 600. 000 Ft értékű növényvédelmi bírságot szabtak ki.

Az idei nyári szezonális ellenőrzés-sorozatból a növényvédő szerek hatósági vizsgálta sem maradhatott ki: a Nébih irányításával a vármegyei kormányhivatalok felügyelői összesen 224 ellenőrzést végeztek. A szakemberek egyaránt vizsgálták a termelőknél fellelhető és a forgalomban lévő növényvédő szereket annak érdekében, hogy megtalálják az esetlegesen hamis és illegális készítményeket - olvasható a Nébih oldalán. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A szakemberek a 224 ellenőrzésből mindössze 6 esetben tapasztaltak hibát, és indítottak eljárást hamis vagy illegális növényvédő szer forgalmazása, valamint felhasználása miatt. A hatóságok két vármegyében: Csongrád-Csanádban és Szabolcs-Szatmár-Beregben szabtak ki növényvédelmi bírságot. Előbbi vármegyében 500.000 Ft, míg utóbbinál 100.000 Ft összértékben. A nyári szezonális ellenőrzés a végéhez közeleg: hamarosan a szezon egyik slágertermékének számító grillsajtok hatósági mustrájának eredményeiről tájékoztatja a Nébih a közvéleményt.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?