Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.24. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.24. szombat

agrarszektor.hu
Napos, száraz időre van kilátás délutántól némileg több fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.08.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.08.24.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.08.24.) napon.

2024.08.24. szombat: Napos, száraz időre van kilátás délutántól némileg több fátyolfelhővel. Napközben legfeljebb a Dunántúl északnyugati részén élénkülhet meg a délies szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

A következő napon várható időjárás

2024.08.25 vasárnap: Napos idő várható fátyolfelhőkkel, néhol gomolyfelhőkkel is. Legfeljebb északnyugatra sodródhat be egy-egy zápor. Mérsékelt lesz a légmozgás, majd délutántól északnyugatira fordul a szél, és a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik. Délután 33, 38 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Nagy tüske-körkép: minden nép szeret valami erőset

Ezekben a hetekben-hónapokban aktuális a hazai gyümölcsök szedése, a nyár derekától október közepéig ugyanis számos fajtájuk érik be. A gyümölcs egyik sajátos felhasználási területe a pálinkakészítés, amely nagy hagyományokkal rendelkezik idehaza, ám a világ minden táján igyekeztek a legkülönfélébb népek hasonló italokat előállítani ősidők óta. A szóba jöhető alapanyagok és így a párlatok sora is szinte végtelen, a kajszitól a krumplin át a gabonáig szinte minden képes alkohollá nemesedni a hozzáértő kezekben. Az alábbi cikk bemutatja a világ néhány ismertebb tömény italát, azok készítési módját, valamint azt, hogy melyik ital mely régióban népszerű.

A fél világ a kínai vevőkért verseng

Az ázsiai élelmiszerpiac az elmúlt évtizedekben jelentős átalakuláson ment keresztül, amit elsősorban a gyorsan növekvő középosztály fogyasztási szokásainak változása mozgat. A világ legnépesebb régiójában, különösen Kínában és Délkelet-Ázsiában, a gazdasági növekedés és az urbanizáció következtében egyre több ember engedhet meg magának minőségi termékeket, ami növekvő igényt jelent a globális élelmiszerpiacon. Az USA, Európa és Ausztrália az ázsiai vevőkért verseng, miközben a helyi piacokon új divatok és trendek formálódnak.

Nagy változás jön a magyar földeken: ezt már egy gazda sem kerülheti el

Napjainkban a fenntarthatósági kérdések nap mint nap életünk része és nincs ez másképp mezőgazdasági viszonylatban sem. Sokat hallhattunk már a regeneratív vagy megújuló mezőgazdaságról, amely arra összpontosít, hogy természetes folymatokra támaszkodva építse újra a talajaink leromlott szerkezetét. Világszerte egyre több gazda áll át az eféle gazdálkodási módra egyrészt fenntarthatósági, másrészt pedig költséghatákonysági célok miatt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

A diploma már múlté: ezek a szakmák most aranyat érnek a munkaerőpiacon, rengeteg fizetnek

Manapság már nem feltétlenül szükséges éveket tölteni egy diploma megszerzésével ahhoz, hogy értékes tudásra tegyünk szert és versenyképesek legyünk a munkaerőpiacon. Egyre több felnőtt fedezi fel, hogy a rövid, néhány hónapos képzések is komoly karrierlehetőségeket nyithatnak meg, miközben rugalmasabban és gyorsabban alkalmazkodhatnak a munkaerőpiac változásaihoz. Cikkünkben bemutatjuk, mely felnőttképzések a legnépszerűbbek, milyen tudást kínálnak, és hogyan válhatnak akár a diploma egyenértékű alternatívájává.

Nyakunkon az igazi lecsószezon: megtaláltuk hozzá a legolcsóbb paprika és paradicsom Szedd magadját

A nagy szárazság ellenére is vannak zöldségek, amelyek idén jó termést hoztak. A paradicsom jól, míg a paprika nehezen viselte a meleget, ennek ellenére sokan raknak el télire is lecsót. A kérdés már csak az, lesz-e még olcsóbb a paprika és a paradicsom, érdemes még kivári? Mindenesetre Kecskeméttől néhány kilométerre, Borbáson található egy 200 hektáros gazdaság, ahol tavasztól őszig bárki jöhet és saját maga szedheti le a friss zöldségeket, gyümölcsöket. Most épp szezonja van itt is a paprikának és a paradicsomnak is…

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?