Újabb medvetámadás történt: gombaszedőt sebesített meg a nagyvad

Újabb medvetámadás történt: gombaszedőt sebesített meg a nagyvad

MTI
Ismét emberre támadt egy medve az erdélyi Hargita megyében, Csatószeg település térségében. A veszélyes állatot a vadászok kilőtték. Romániában az elmúlt hetekben több erdélyi megyében támadt emberre medve. Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy nagyvad.

A nagyvad pénteken reggel egy 51 éves férfira támadt a Csíkszentsimon községhez tartozó település térségében. Tíz nap alatt ez volt a második ilyen támadás - számolt be az Agerpres hírügynökség. Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője közölte: a férfit több harapást szenvedett az arcán, a karján és a lábán, az állkapcsa is eltörött, de állapota stabil. A csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban ápolják.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere a Maszol hírportálnak elmondta: a férfi lovasszekéren ment gombát szedni a lányával, amikor rájuk támadt egy medve. A lovát féltő gazda leugrott a szekérről, ekkor sebesítette meg a nagyvad. Az elöljáró összehívta az illetékes bizottságot, csendőrök, állatorvos és vadász társaságában vonult ki a helyszínre, ahol megtalálták az állatot és kilőtték. Felidézte: tíz napon belül ez a második ilyen eset 500 méteres körzetben.

Augusztus 14-én egy másik, szintén gombát szedő férfira támadt rá egy nagyvad a térségben, az áldozat több sérüléssel került kórházba. A vadászok azt valószínűsítették, hogy ugyanaz a medve volt a támadó - írta a Székelyhon. A mostani áldozatnak műtéti beavatkozásra volt szüksége - nyilatkozott a Hargita Népe megyei lapnak Izsák Csaba szájsebész szakorvos, aki pénteken el is végezte a beavatkozást. Közölte: az áldozat többszörös szövethiánnyal járó darabos arccsonttörést szenvedett, az állkapcsa is eltörött, a vadállat megskalpolta az arc jobb oldalát. Túl van az életveszélyen, de állapota súlyos, életminősége nagymértékben változni fog.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?