Védjegyet kaphat most rengeteg szolgáltató: mutatjuk, mit kell tenni érte

Védjegyet kaphat most rengeteg szolgáltató: mutatjuk, mit kell tenni érte

agrarszektor.hu
Első alkalommal adták át a Pannon Helyi Termék és a Kisléptékű Termékelőállítók Érdekképviselete együttműködésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, az Agrárközgazdasági Intézet és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával létrejött „Helyben vagyunk” védjegyet. Az innovatív kezdeményezés célja a helyi terméket kínáló szolgáltatók minősítése.

A „Helyben vagyunk” védjegy egy innovatív kezdeményezés, amely a Pannon Helyi Termék és a Kisléptékű Termékelőállítók Érdekképviselete együttműködésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, az Agrárközgazdasági Intézet és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával jött létre. Más védjegyektől eltérően a „Helyben Vagyunk” védjegy nem a helyi termékre koncentrál, hanem a mögé felépített minőségi szolgáltatást, élményt minősíti. A cél az élményközpontúság, a társadalmi és környezeti fenntarthatóság irányelveinek szem előtt tartása, a vásárlói elköteleződés növelése - olvasható a NAK közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A „Helyben vagyunk” védjegy augusztus 24-én, Szombathelyen rendezett átadóünnepségen több ágazat képviselői – nyitott porták, termelői piacok, vendéglátóegység, közösség által támogatott gazdaság – szerezték meg a minősítést. Az ünnepség kísérőprogramjaként a védjegyesek ízelítőt is adtak szolgáltatásiakból, termékeikből, így lehetett kóstolni, vásárolni, illetve megismerni a szereplőket. Olyan szolgáltatók kaphatják meg a védjegyet, amelyek nyitottak a fejlesztésekre, ahol – a magas minőségű helyi termék megvásárlásának lehetősége mellett – egyre inkább élményt és tudást is kívánnak nyújtani partnereik/vásárlóik számára.

EZ IS ÉRDEKELHET

A védjegyhasználókat közös arculattal segítik, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, piacok, bevásárlóközösségek külön-külön piktogramos jelölést használhatnak. Emellett szakmai segítségnyújtás, szakértők bevonásával végzett marketingtevékenység, közös érdekképviselet, tájékoztatások, közös gazdaságlátogatások, tanulmányutak segítik a hálózat szereplőinek fejlődését. A védjegyet elnyerő szolgáltatók vállalják, hogy egymás portékáit, promóciós anyagait megjelenítik saját gazdaságukban is. A védjegypartnerek elkötelezettek abban, hogy a hagyományokat és a tudást, valamint a kulturális és természeti, környezeti, társadalmi értékeket megőrzik és népszerűsítik. A Helyben vagyunk védjegy első éve teljesen térítésmentes. Ebben az időszakban minden résztvevő eldöntheti, hogy a várakozásai visszaigazolódtak-e, de már ekkor is élvezheti a védjegy kínálta szolgáltatásokat, amiknek köre folyamatosan bővül és esetenként teljesen térítésmentes.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?