Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.29. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.08.29. csütörtök

agrarszektor.hu
Napos időben lesz részünk kevés gomoly- és fátyolfelhővel, legfeljebb a nyugati megyékben, illetve északkeleten néhány helyen helyen alakulhat ki zápor, esetleg zivatar - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.08.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.08.29.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.08.29.) napon.

2024.08.29. csütörtök: Napos időben lesz részünk kevés gomoly- és fátyolfelhővel, legfeljebb a nyugati megyékben, illetve északkeleten néhány helyen helyen alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, keleti szél a Dunától keletre megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.
Késő estére 22 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs, de az ország nagy részén folytatódó kánikula változatlanul tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A következő napon várható időjárás

2024.08.30 péntek: Napos, általában száraz idő várható néhol kevés gomolyfelhővel, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Az északi, északkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű.

Friss híreink:

Nincs idő várni, cselekedni kell a magyar mezőgazdaságban

Az elmúlt időszakban nagyon jelentős átalakulások zajlottak a magyar agrár felsőoktatásban, ami elengedhetetlennek bizonyult, hiszen nagyon szétaprózódott volt a rendszer. Ezen változtatni kellett, és sikerült is. Van olyan agrár felsőoktatási intézmény, amely zászlóshajója az agrárképzéseknek, egyben egy olyan agrártudományi központtá vált, amely a mezőgazdaság hazai fejlesztését a háttérországát is tudja biztosítani - mondta lapunknak Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora, aki az idei Portfolio Agrárszektor Konferencián is részt vesz majd Siófokon, ahol többek között ezzel a témával is foglalkozni fog.

Hogyan tovább? – sürgősen át kell gondolni a növénytermesztést itthon

A klímaváltozás, a piaci viszonyok és a költségek, a finanszírozás valamint a terményárak változása is abba az irányba hat, hogy a szántóföldi növénytermesztők mihamarabb átgondolják a jelenlegi termelési gyakorlataikat, változtatás nélkül ugyanis nem lehet talpon maradni – mondták el az Agrárszektornak a témában nyilatkozó szakértők. Ahol öntözni lehet, ott minél előbb meg kell oldani ezt, mert óriási előnyt jelent a termelésben, ahol viszont nem, ott a helyspecifikus gazdálkodás, és a jelenlegi gyakorlat megváltoztatása lehet célravezető. A tenyészidő rövidítése, a tőszám csökkentése és az eltérő képességű táblák eltérő kezelése rejt még magában tartalékokat, valamint nem szabad lemondani az alternatív fajok és fajták kipróbálásáról sem.

Zuhan a termelők száma idehaza és Európában is

Nem a legjobb időszakát éli az agrárium világszerte, így az Európai Unióban sincs ez másként. A szélsőséges időjárási viszonyok, az orosz-ukrán háború okozta nehézségek, munkaerőhiány, a különböző járványveszélyek is mind-mind nehezítik a mindennapi gazdálkodást. Ezért nem meglepő, de annál fájdalmasabb tény, hogy 2010-óta a hazai gazdaságok száma lényegesen lecsökkent és a mezőgazdaságban foglalkoztatottak számában is évről-évre jelentős csökkenés mutatkozik. Az Eurostat új adatkereső szolgáltatásának segítségével betekintést nyerhetünk, összehasonlíthatjuk a rendelkezésre álló, Európai mezőgazdaságot érintő adatokat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ennyi volt, tényleg betiltanák a lakáskiadást Budapesten: borul az ingatlanpiac, ha meglépik?

Barcelonában az egész városban szabadulnának a turistalakásoktól és most úgy tűnik a budapesti kerületek között Terézvárosban is betilthatják az Airbnb-lakásbérlést. 2020-ban az Airbnb-törvény elfogadása után a fővárosi kerületek falakba ütköztek és egyik városrészben sem történt komoly változás. Az Airbnb biznisz tündököl és évről évre egyre több ingatlanal bővül a kínálat, azonban az állandó lakók türelme is a végéhez közeledik. Terézvárosban egy lakossági felmérés dönthet szeptemberben az Airbnb sorsáról. A szakértők szerint egy teljes tiltás megnyithatja a kapukat a szektorban a feketézés előtt. Az önkormányzatot kérdeztük a tervekről és ingatlanszakértőkkel beszéltünk arról, hogy végleg bedönheti-e az ingatlanpiacot a korlátozás.

Vidéki kutyások is vagyonokat költenek rá: ilyen extrákat kapnak a pénzükért!

Egyre több kutyatulajdonos választja a kutyapanziókat, amikor elutazik vagy hosszabb időre távol van otthonról. Ezek a panziók széles választékot kínálnak azoknak, akik biztonságos és gondoskodó környezetet szeretnének biztosítani kutyájuknak távollétükben. Felkerestünk több helyet, hogy részletesebben megismerjük kínálatukat és megosszák velünk tapasztalataikat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. augusztus 29. 06:03