Ilyen forrósággal még nem indult iskolaév Magyarországon

Ilyen forrósággal még nem indult iskolaév Magyarországon

MTI
Nincsenek könnyű helyzetben a gyerekek, szeptemberben szokatlanul forró időjárás mellett indul meg az tanítás az iskolában, a nyáron is melegnek számító 32-36 fokos kánikula lesz a héten. A termelők sem örülhetnek: kis eséllyel legfeljebb csak az északnyugati országrészben várható csapadék.

A Kelet-európai-síkság fölött jár az a hidegfront, amely meghozta Európa északnyugati, északi részére a felfrissülést, a csúcsértékek arrafelé nagyrészt 20 fok körül alakulnak.

Csapadék elsősorban az említett fronthoz kötődően fordul elő, de egy hidegcsepp hatására az Ibériai-félsziget és Franciaország környékén is nagyobb számban képződnek záporok, zivatarok. A Kárpát-medencében változatlanul kitart a meleg és nagyrészt száraz idő, zápor, zivatar legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki.

EZ IS ÉRDEKELHET

Eső legfeljebb nyugaton lehet, máshol marad a kánikula

Idehaza vasárnap és hétfőn is sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék az ország legnagyobb részén nem várható, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki napközben - nagyobb eséllyel az északi és nyugati tájakon. A keleti országrészben olykor megélénkülő északkeleti szél estére mérséklődik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 1. 14:02