2024. szeptember 3. kedd Hilda
Fontos szövetség alakult Magyarországon: ez sokakat érint itthon

Fontos szövetség alakult Magyarországon: ez sokakat érint itthon

MTI
A magyarországi fenntartható üzleti gyakorlatok előmozdítása érdekében alakult meg az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási - Environmental, Social, Governance) Szövetség - közölte az érdekképviselet.

Kiemelték, hogy a szövetség célja az ESG működési rendszerének kialakításában való részvétel, az ESG szempontok iránti vállalkozói tudatosság növelése, a terület szereplőinek, tanácsadóinak és szakértőinek összehozása, valamint stratégiai együttműködések kialakítása minden, az ESG döntésekben és felügyeletben érintett résztvevővel, szervezettel. A tájékoztatás szerint az augusztus 28-án tartott alakuló közgyűlésen a tagok elfogadták az alapszabályt, megválasztották az elnökség, felügyelőbizottság tisztségviselőit, valamint megvitatták a 2024-es stratégiai programot.

Krisán László, a szövetség elnöke, az egyik alapító tag, a KAVOSZ E-Green Zrt. igazgatósági tagja a közleményben kiemelte, a szervezet megalakulással megtették azokat a lépéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy hatékonyan képviselhessék az ESG elvek alkalmazását Magyarországon. A szövetség közleményében hangsúlyozta, kiemelt figyelmet fordítanak a kis- és középvállalati (kkv) szektor támogatására, az ágazati kapcsolatok erősítésére, az állami szereplőkkel való együttműködésre, valamint a nemzetközi legjobb gyakorlatok hazai adaptálására. Az ESG Szövetség tagjai a témával foglalkozó tanácsadó és lebonyolító szervezetek, vállalatok, szolgáltató társaságok, vállalkozásfejlesztési, pénzügyi és adatszolgáltatással foglalkozó cégek, a szektor jelentős piaci szereplői, illetve nagy területeket lefedő szakmai szervezetek, szövetségek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 3. 13:27