2024. szeptember 5. csütörtök Viktor, Lõrinc
Most jött: elítéltek a halálos balesetet okozó zalai traktorost

Most jött: elítéltek a halálos balesetet okozó zalai traktorost

MTI
Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a traktorost, aki tavaly májusban műszakilag nem megfelelő traktorjával összeütközött egy gyorshajtó motorossal; utóbbi belehalt sérüléseibe. Bartalné Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a vádlott a 74-es főúton, Fakospuszta irányából haladt traktorral Nagykanizsa felé, holott arra az útszakaszra lassú járművel tilos behajtani.

A munkagép érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkezett, féklámpája, helyzetjelzője és jobb oldali hátsó irányjelzője sem működött, a traktorra felszerelt homlokrakodónak pedig nem volt hatósági engedélye. Amikor a férfi egy lakott területen kívüli kereszteződésben balra akart fordulni, figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a már előzésben lévő, a megengedett 90 kilométer helyett 116-118 kilométer per órás sebességgel érkező motorosnak.

EZ IS ÉRDEKELHET

A motor a traktor bal első kerekének, illetve a homlokrakodónak ütközött, majd a vízelvezető árokba borult. Vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket beismerő, a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat az előkészítő ülésen bűnösnek találta gondatlanságból elkövetett, halált okozó közúti baleset vétségében. A jogerős ítéletben a bíróság egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki rá, továbbá két évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?