Fontos megállapodást kötött a MATE: ez sok hallgató életére hatással lehet

Fontos megállapodást kötött a MATE: ez sok hallgató életére hatással lehet

agrarszektor.hu
A környezetbiztonság, a fenntarthatóság és a zöldipar fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora és Dr. Ágoston Csaba, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének elnöke. A KSZGYSZ és a MATE most aláírt együttműködési megállapodása kiterjed arra is, hogy a jövőben folyamatosan keressék azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek megvalósítása során mindez a gyakorlatban is kölcsönös előnyökkel járjon.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) tevékenysége több ponton találkozik, hiszen az egyetem Magyarország egyik élenjáró felsőoktatási intézménye a környezetvédelmi, környezetgazdálkodási, környezetipari szakértők képzésében, míg a szövetség már több mint 30 éve képviseli a magyar környezet- és természetvédelem, valamint a környezetvédelmi ipar szereplőit - írják közös közleményükben. A feladatok és a lehetőségek hosszú távú összekapcsolódása kölcsönös szakmai előnyöket biztosít a két szervezet számára, mely hozzájárulhat a következő nemzedék környezetbiztonsági, fenntarthatósági, zöldipari szakmai ismereteinek bővítéséhez, munkaerőpiaci szakemberutánpótlás folyamatos biztosításához.

A megállapodás kitér a közös szakmai programok, képzések, rendezvények szervezésére, a kölcsönös tájékoztatásra, valamint a Szövetség által működtetett zöldállásportál intenzívebb használatára, amely szakmai gyakorlat, szakdolgozati téma, illetve az elhelyezkedésben is segítséget nyújt a hallgatóknak. Az együttműködés keretében közösen kívánnak hozzájárulni a következő nemzedék környezetvédelmi, fenntarthatósági, zöldipari szakmai ismereteinek bővítéséhez, munkaerőpiaci pozícióik javításához. A megállapodás célja az is, hogy folyamatos szakemberutánpótlást biztosítsanak a hazai környezetvédelemnek és zöldiparnak, valamint a gazdasági szereplők számára könnyebben elérhetővé tegyék a MATE által nyújtott szolgáltatásokat.

Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke elmondta, hogy a napi munkában, a Szövetség munkacsoportjaiban, projektekben már megvalósult szakmai együttműködést öntöttek formába, így remélhetőleg az oktatók, a hallgatók még gyorsabban és hatékonyabban kapcsolódhatnak be a már működő zöldipari cégek mindennapi, gyakorlati munkájába. Ez azt is jelenti, hogy a MATE élni kíván azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a KSZGYSZ - közel 300 tagvállalata - kínál szakmai gyakorlatok terén, valamint szakdolgozatok, diplomaterv témák ki- és feldolgozásában - fogalmazott Dr. Gyuricza Csaba rektor.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 9. 13:32