Brutális lehűlés jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

Brutális lehűlés jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Már csütörtök délelőtt megérkezik a lehűlés nyugatra, de a Duna keleti részén még marad a 25-30 fokos hőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy ma akár 20 fokos kontraszt is kialakulhat a nyugati határszél és a déli tájak között.

Nyugatra már csütörtök reggel megérkezik a markáns lehűlést hozó hidegfront, így a Dunántúl nyugati felén már holnap előkerülhetnek az őszi kabátok. Itt borult lesz az ég, tartós eső jön és feltámad az északira-északnyugatira forduló szél, nem éppen szabadba csábító idő lesz - írja az Időkép. A Dunántúl keleti, délkeleti felén és az Dunától keletre még kitart a meleg, késő nyári idő, a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 25 fokot, délen a 30 fokot is megközelítheti. Ezzel szemben Kőszeg környékén délutánra 10 fok köré esik vissza a hőmérséklet, vagyis 20 fokos kontraszt is kialakulhat az országon belül.

Pénteken is nagy lesz még a kontraszt: a tartósan csapadékos dunántúli tájakon helyenként alig lesz 10 fok, ezzel szemben a délelőtt még csapadékmentes Tiszántúlon 26-28 fokig melegedhet a levegő. Szombatra aztán a kontraszt megszűnik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 12. 11:03