2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Megjött az előrejelzés: pokoli időjárás vár a magyarokra hétvégén

Megjött az előrejelzés: pokoli időjárás vár a magyarokra hétvégén

MTI
Kiadós eső és erős, olykor viharos szél várható a hétvégén, emellett a hőmérséklet is jelentősen visszaesik - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Péntek reggel keleten, északkeleten is megnövekszik a felhőzet, majd nagyrészt erősen felhős, borult idő várható országszerte kiadós esővel, záporral, keleten zivatar is kialakulhat, majd délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet és szűnik a csapadék. Az északnyugati szelet főleg a nyugati, valamint a középső országrészben erős, helyenként a Kisalföldön viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország keleti felén 18-28, míg nyugaton csupán 9-17 fok között alakul.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Nappal kisebb mennyiségű csapadék valószínű az ország nagy részén, majd estétől ismét kiadós eső érkezik északnyugat, nyugat felől. A Dunántúlon az északnyugati, nyugati szél megerősödik, késő délutántól sokfelé viharossá fokozódik, míg keleten csak időnként élénkül meg a délnyugati, déli szél. A minimum-hőmérséklet általában 5-11 fok között alakul, a maximum 10-17 fok között várható.

Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Éjjel és délelőtt kiadós eső várható az ország nagy részén, majd délutántól csökken a csapadék intenzitása és területi kiterjedése. Az északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé viharossá fokozódik, máshol a délkeleti, majd északkeleti szelet kísérik időnként erős lökések. A minimum-hőmérséklet általában 6-11 fok között alakul, a csúcsérték pedig jellemzően 11-16, északkeleten 17-19 fok között várható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?