Hatalmas változás jöhet a rizs árában: erre jobb lesz felkészülni

Hatalmas változás jöhet a rizs árában: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Könnyítene a nehéz helyzetbe került termelők és kereskedők gondjain India. Az ország kormánya ugyanis fontolóra vette a nem basmati rizs, valamint az egyéb mezőgazdasági termékek kivitelére vonatkozó korlátozások enyhítését.

India fontolóra venné a nem basmati rizs kivitelére vonatkozó korlátozások enyhítését - közölte az ország élelmezésügyi minisztere, mivel a világ legnagyobb rizsexportőrének rizskészletei megugrottak. Az ország 2023-ban különböző exportkorlátozásokat vezetett be, és ezeket 2024-ben is fenntartotta, hogy a helyi árakat kordában tartsa az április-júniusban tartandó általános választások előtt - írta meg a Reuters.

A múlt héten a kormány eltávolította a korábban bevezetett minimál árat a basmati rizs exportjára, hogy segítsen az adóssággal és a legmagasabb költségekkel küzdő gazdáknak a tengerentúli eladások fellendítésében. Sanjeev Chopra élelmiszerügyi miniszter azt is elmondta újságíróknak, hogy a kormány fontolgatja a belföldi cukor eladási árának és az etanol árának emelését.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 18. 13:31