Éjszakánként már hideg lesz, napokon belül újabb eső jön

Éjszakánként már hideg lesz, napokon belül újabb eső jön

agrarszektor.hu
A jövő hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani. A hőmérséklet csúcsértéke már jellemzően 20 Celsius-fok alatt várható a legmelegebb órákban, a hét elején a hidegre hajlamos helyeken pedig akár fagyhat is a hajnali órákban - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn országszerte napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Elsősorban a Tiszántúlon élénk marad az északi szél, egy-egy erős széllökés sem kizárt, ugyanakkor az ország többi részén többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Az Észak-Dunántúlon már délire fordul az áramlás.

Kedden jobbára gyengén felhős, napos időre lehet számítani, majd a nap második felétől nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet. Csapadéknak estig még kicsi az esélye, de éjjel a Dunántúlon helyenként már előfordulhat eső, zápor. A déli szél néhol megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken mínusz 1 és plusz 3 fok közé is lehűlhet a levegő. A csúcsérték 14-19 fok között várható.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, nagyobb mennyiségű csapadék a Dunántúlon hullhat. Helyenként megélénkül a délkeleti, majd északkeleti szél. A hajnali 2-11 fokról általában 13-19 fokig emelkedik a hőmérséklet, de a tartósan csapadékos tájakon hűvösebb is lehet.

Pénteken nagyobbrészt erősen felhős idő valószínű, szórványosan előfordulhat eső, záporeső. Sokfelé megerősödik az északi szél. A minimum-hőmérséklet általában 6-12, a maximum 13-20 fok között alakul. Szombaton jobbára közepesen felhős időre van kilátás, helyenként eleredhet az eső, zápor. Sok helyütt megerősödik az északi szél. Hajnalban 5-12, a délutáni órákban 13-19 fok valószínű.

Vasárnap hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben gyengén és erősen felhős területek is lehetnek, néhol előfordulhat eső. Helyenként megélénkül az északi szél. A minimum-hőmérséklet általában 3-11, a csúcsérték 15-20 fok között várható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tornádó volt Szombathelyen

Tornádó volt Szombathelyen

A forgószél szabályos tölcsért alkotott és földet is ért Szombathelyen - Ausztria felől érkezett a szupercella.

Szaharai port hoz a szél

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?