Új magyarországi forgalmazója lett a nagy norvég gépgyártónak

Új magyarországi forgalmazója lett a nagy norvég gépgyártónak

agrarszektor.hu
2024. október 1-jétől az AGROTEC Magyarország Kft. lett a Kverneland munka- és célgépeinek hivatalos hazai forgalmazója. Noha a megállapodás már most is él, a gépértékesítés felfuttatása a tavaszi mezőgazdasági munkák idejére várható. A Kverneland Group Hungária Kft. vevőszolgálati oldalról tovább segíti a munka- és célgépeikkel dolgozó gazdálkodókat.

Illés Zoltán, az AGROTEC Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ezzel az együttműködéssel olyan munka- és célgépkínálat válik elérhetővé partnereiknek, amely nagy előrelépést jelenthet a precíziós gazdálkodásnak hazánkban. Mint fogalmazott, kiemelt fontosságú, hogy olyan mezőgazdasági technológiákat tudjanak kínálni a termelőknek, amelyekkel az egyre változó körülmények között is folyamatosan tudják javítani az eredményeiket. A szakember szerint a Kverneland munkagépeinek hivatalos márkakereskedőjeként és a saját hálózatukkal egy komplett szolgáltatási csomagot tudnak biztosítani a munka- és célgépek piacán. Illés Zoltán azt is elmondta, hogy a megállapodás már él, viszont a gépértékesítés felfuttatásával egyértelműen a tavaszi idénymunkák megkezdését célozzák meg. A Kverneland Group Hungária Kft. vevőszolgálati oldalról tovább segíti a munka- és célgépeikkel dolgozó gazdálkodókat.

Martin Nordhaus, a Kverneland Group International GmbH ügyvezető igazgatója szerint az együttműködés legfontosabb előnye, hogy a márka az új, országos márkakereskedői hálózattal közelebb kerül a magyar termelőkhöz. Elmondása szerint a jelen és a jövő nagy kihívása, hogy a klímaváltozás közepette a változatlan (de inkább csökkenő) területen kell megtermelni a növekvő létszámú emberiség számára a szükséges mennyiségű élelmiszert. Ezt pedig csak a fenntarthatóság és a hatékonyság növelésével lehet. A szakember beszélt a logisztika fontosságáról is, mint fogalmazott, elengedhetetlen, hogy a megrendelők minél gyorsabban hozzá tudjanak jutni a rendelt gépeikhez, alkatrészeikhez.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?