Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.10.25.) napon.
2024.10.25. péntek: A keleti országrészben nagyrészt zavartalanul napos idő lesz, a pára, köd (itt-ott lassabban) feloszlik. A Dunántúlon a felhőzet is fokozatosan szakadozik, zsugorodik, de nyugat felé haladva egyre nagyobb az esélye annak, hogy egész nap felhős marad az ég. A Dunántúlon gyenge eső is előfordul, amely várhatóan délután szűnik meg mindenhol. A keleti, délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.
Késő estére többnyire 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.
Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.
A következő napon várható időjárás
2024.10.26 szombat: A párásság, és a köd feloszlása után nagyrészt gyengén felhős lesz az ég, de főleg északnyugaton, északon maradhatnak erősen felhős körzetek is. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, Sopron térségében megerősödhet. Délutánra 15, 21 fokig melegszik fel a levegő.
Friss híreink:
Már az agrárhitelt is egyre inkább a nagyok kapják
Az agrárfinanszírozás kapcsán is megfigyelhető a koncentráció térnyerése, a bankok egyre inkább a nagyobb ügyfelek hitelezése felé mozdulnak el - mondta az Agrárszektornak dr. Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ügyvezető igazgatója, aki azt is kifejtette, hogy az ágazatnak mire lenne szüksége a következő időszakban a fejlődéshez, és hogy mely kérdések kerülhetnek előtérbe az idei siófoki Agrárszektor Konferencián.
Most lehull a lepel: döbbenetes hírek érkeztek a magyar húsiparról
A 2023-as évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatbázisa szerint 390 vállalkozás tartozott a húsiparba, amelyek az adott évben mintegy 19,8 ezer főt foglalkoztattak, és 1505 milliárd forint árbevételt könyvelhettek el. A 2020-es évhez képest ugyanakkor a szakágazat egyre inkább a kevésbé intenzív kapacitáskihasználás felé mozdult el, amelyet a csökkenő termelés, illetve a gazdaságossági megfontolások is indokoltak.
Már a citrom is bizonytalan: az utolsó pillanatban jött az eső
A szirakúzai citromok kiváló minősége és elismertsége a régió kedvező éghajlatának, talajviszonyainak és a termesztők hagyományos szakértelmének köszönhető. A citrom termesztése összetett folyamat, amely figyelmet igényel a megfelelő vízellátás, hőmérséklet és növényvédelem szempontjából, de a termény egy világszerte keresett és mind az uniós eredetmegjelölés, mind pedig a fogyasztók által elismert termék. A nehézségek azonban egyre nagyobb kockázatot jelentenek itt is: a klímaváltozás és a munkaerő-hiány a fő probléma. A citromnak eső és dolgozó mindenképpen kell, márpedig mindkettő egyre kevesebb és kiszámíthatatlanabb manapság.
A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:
Sokkoló, mennyibe kerül egy óra a pszichológusnál: milliók mehetnek rá egy évben, megéri egyáltalán?
Az elmúlt években egyre többen fordulnak pszichológushoz, hogy mentális egészségüket megőrizzék, ám a magánrendelők árai az egekbe szöktek. Hogyan választhatjuk ki a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást, és milyen lehetőségeink vannak a közegészségügyben? Cikkünkben a pszichológiai szolgáltatások piacát térképezzük fel, és segítünk megtalálni a legjobb megoldást, azoknak, akik ilyen irányú segítségre szorulnak.
Ezzel az ősi magyar édességgel nem foghatsz mellé: filléres, gyors, utánozhatatlan!
A magyar gasztronómia dúskál a különféle édes ételekben, süteményekben: nem véletlenül, hiszen egyetlen étkezés sem lehet teljes néhány cukros falat nélkül, amelyek remekül kiegészítik a laktató magyaros leveseket, ízgazdag húsételeket. Na de mégis, melyek a magyar konyha ikonikus süteményei, milyen hagyományos finomságokat tálaltak őseink az ünnepi asztalokon? Milyen alapanyagokból készültek a régi magyar sütemények, melyek azok a klasszikusok, amelyek mind a mai napig központi szerepet játszanak gasztronómiánkban?