Az innovatív megoldások, például a biológiai termékek integrálása a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatba már széles körben elterjedt a magyar zöldség- és gyümölcstermesztők körében, beleértve a biogazdálkodókat is. A Magyarországon használt termékek gyakran tartalmaznak valódi élő szervezeteket, például hasznos baktériumokat és gombákat, míg mások, például az enzimek természetes anyagokat, huminsavakat, aminosavakat tartalmaznak, és a piacon egyre inkább elfogadott kiegészítő, fenntartható megoldások a gazdálkodók számára. A különböző típusú biostimulánsok sajátos hatásmechanizmusokkal rendelkeznek, például fokozzák a tápanyagok hasznosulását, erősítik a növényeket az olyan abiotikus stresszhatásokkal szemben, mint a szárazság vagy a szélsőséges hőmérsékletek, vagy javítják a növények általános növekedését és ellenálló képességét - írja a Corteva közleményében.
Sürgősen lépni kell: folyamatosan szorul vissza a magyar élelmiszer
A fogyasztói szokások átalakulása és a forgalom visszaesése is kihívások elé állítja a magyar élelmiszeripari gyártókat.