Az ÚMVP Irányító Hatóságának 55/2009. (VIII. 19.) közleménye

Agro Napló
a 139/2008. (X. 22.) FVM rendelet alapján az ÚMVP Képző Szervezetek katalógusának bővítéséről, és a szakképesítést nem adó képzések programjainak felhasználási engedélyéről

 

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések tárgyában nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 139/2008. (X. 22.) FVM rendelet (a továbbiakban: Jogcímrendelet) 2. § a) pontjában meghatározott ÚMVP Képző Szervezetek (KSZ) köre – a katalógusba vételi eljárással kapcsolatos felülvizsgálati kérelmekre vonatkozó döntés eredményeként – 4 újabb KSz-tel bővült. A jelen közlemény kiadásával az ÚMVP Képző Szervezetek Katalógusáról szóló 17/2009. (IV. 17.) IH közlemény mellékleteként kiadott katalógus hatályát veszti.



A Jogcímrendelet 1. számú mellékletében felsorolt szakképesítést nem adó képzések – Irányító Hatóság által jóváhagyott – képzési programjainak a Jogcímrendelet keretében szervezett képzésekhez történő felhasználását az Irányító Hatóság engedélyezi a KSZ-ek, valamint képzésre jogosult konzorciumi tagjaik részére.



Felhívjuk a KSz-ek figyelmét, hogy az általuk oktatni kívánt szakképesítést nem adó képzéseket a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásba vételének részletes szabályairól szóló 48/2001. (XII. 29.) OM rendelet vonatkozó rendelkezésének megfelelően be kell jelenteniük a területileg illetékes Regionális Munkaügyi Központnak. A KSz-ek a szakképesítést nem adó képzéseket azt követően indíthatják, hogy az FVM VKSZI a képzések programjait rendelkezésükre bocsátotta, és a képzést végző oktatók felkészítése megtörtént.





FVM - Agrár-vidékfejlesztési Főosztály

Forrás: www.fvm.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?