Kitüntetések augusztus 20-a alkalmából

Agro Napló
Pro Silva Hungariae Magyar Erdőkért díjat kapott Mocz András, Varga Szabolcs és Horváth Ferenc.

 

Gráf József ünnepi köszöntőjében arról szólt, hogy az ünnepeknek is meg van a maguk sorsuk, hiszen augusztus 20-ának is különböző jelentőséget tulajdonítottak az idők során. De Szent István ünnepe egyben az agrárium legjelentősebb ünnepének is számít.



Emlékeztetett az államalapítás körülményeire, és arra, hogy István királyunk felismerte a történelmi szükségszerűséget, a kereszténység felvételét. A nemzet születésnapján kívül számunkra azt is jelenti, hogy a letelepedéssel a földművelésre való áttérés évezredekre meghatározta Magyarország sorsát a Kárpát-medencében. Ugyanakkor az új kenyér megünneplése egyben az élet, a gyermeknevelés lehetőségét jelenti.



A miniszter beszélt a 2004. májusa óta előttünk álló új kihívásokról, amit az EU-tagság jelent számunkra. A 450 milliós piacon kemény és kitűnő partnerekkel kell felvennünk a versenyt. Kiemelte, hogy a 25 éve méltánytalanul elhanyagolt állattenyésztést kell rendbe tenni.



A kitüntetettekre térve elmondta, hogy a nehéz időszakokban is vannak akik kitűnően teljesítenek, őket díjazza ma a szakma.



Ezt követően Sirman Ferenc szakállamtitkár ismertette a szakmai kitüntetések történetét és jelentőségét, majd Gráf József átadta a díjakat, többek között az 1994 óta adományozott Pro Silva Hungariae Magyar Erdőkért díjat.



2009-ben Pro Silva Hungariae Magyar Erdőkért díjban részesült

Horváth Ferenc, a Zalaerdő Zrt. gazdasági igazgatója, Mocz András, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. tulajdonosa, prof. dr. Varga Szabolcs, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar, intézetigazgató egyetemi tanára.



Sikeres életútja elismeréséül Életfa emlékplakett Ezüst fokozata elismerésben részesült Sőth Ervin, a Vas Megyei Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdőmérnöke. Érdemes és eredményes munkája elismeréséül Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Bölkény Pál, a Heves Megyei MgSZH erdőfelügyelője, Garami Ákos, a Bács Kiskun Megyei MgSzH vadászati felügyelője, Martos Géza, a Vas Megyei MgSzH erdőfelügyelője, valamint Tanka István, a Fővárosi és Pest megyei MgSzH ügyintézője.



Forestpress, MTI

Forrás: http://www.fataj.hu/2009/08/263/200908263_ProSilvaHungariaeDijazottak.php

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?