2024. augusztus 28. szerda Ágoston

Gazdák lepték el Szárítópusztát

Agro Napló
Ismét szántóföldi bemutatóval várta a gazdákat a gödöllői Szent István Egyetem szárítópusztai tanüzeme. A már hagyományosnak tekinthető rendezvényt idén is nagy érdeklődés kísérte.

 

Az ország minden részéről érkeztek fiatal, vagy éppen idősebb gazdák, de az egyetem hallgatói közül is sokan kilátogattak a bemutatóra, ahol az energiafűz mellett a kukoricáról és a napraforgóról is sok érdekesség hangzott el.



A tápanyag-gazdálkodás és a növényvédelem mellett a bemutató során külön figyelmet fordítottak az öntözési- és gyepgazdálkodási technológiákra is.



Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem docense szerint leginkább azért fontos a szárítópusztai rendezvény, mert sok újdonságot mutatnak be a gazdáknak, melyek segítenek a következő évi döntések megalapozásában is.

A XII. alkalommal megrendezett őszi gazdanap a hallgatók és az egyetemi oktatók számára is jelentős esemény. A rendezvény során sokszor felvetődnek olyan kérdések, témák, amiket később beépítenek a tananyagba. Ráadásul az őszi gödöllői gazdanapon lehetőség van arra, hogy a szakmai közélettel is kapcsolatot tartson az egyetem, illetve a hallgatóság.

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/gazdak_leptek_el_szaritopusztat

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?