Meghosszabbított géptámogatás

Agro Napló
A 2009. évben benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódó kifizetési kérelmek benyújtásának határideje módosul. Az eddigi október 31-ei határidő helyett, a vonatkozó kifizetési kérelmek benyújtására nyitva álló időszak várhatóan november 30-ig meghosszabbításra kerül, ami azt jelenti, hogy két hónapig tart. Ehhez addig szükséges a támogatási rendelet módosítása is.

 

Több mint 36 milliárd forint kifizetésére már kötelezettséget vállalt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretein belül idén meghirdetett „Önálló, építéssel nem járó gépek, technológiai berendezések beszerzése” jogcímre beérkezett és kedvező elbírálást nyert támogatási kérelmekre. A támogatási határozatok időközben postázásra is kerültek.



Egyébként a július 15-én lejárt határidőig 5284 kérelem érkezett hozzávetőlegesen 39 milliárd forint támogatási igénnyel. A legtöbbel Bács-Kiskun (470 kérelemre 4 milliárd forint), Hajdú-Bihar (411 kérelemre 3 milliárd forint) és Békés (361 kérelemre 2.7 milliárd forint) megye jelentkezett. A 36 milliárd forintnál valamennyivel nagyobb támogatási összeget összesen 4830 gazdálkodó igényelte. A támogatási feltételeknek megfelelő igényekre a pénzt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a források átcsoportosításával biztosította.

 

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/meghosszabbitott_geptamogatas

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 16:29