Indul az Év Erdésze 2010 verseny

Agro Napló
Az „Év Erdésze 2010” verseny Baranya megyei fordulóját a Mecseki Erdészeti Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Baranya Megyei Helyi Csoportja közösen szervezi meg. A 2002 óta megrendezett, egyéni jellegű versenyen az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdész technikusok vehetnek részt, a győztes pedig 2 évig őrzi meg címét.

 

A rendezvény célja az erdészek szaktudásának gyarapítása, korszerűsítése, a szakma népszerűsítése, rangjának emelése, valamint a kapcsolatépítés. A nevezőknek a hivatáshoz kapcsolódó, változatos feladatokat kell teljesíteniük, egyebek közt szakmai írásbelit, komplex felismerést, fatömegbecslést, tájékozódást, trófeás vad távolságának és lőhetőségének megállapítását, valamint lövészetet.



Az első fordulót – melynek része a baranyai esemény – hat régióban rendezik meg. A régiós versenyek győztesei jutnak tovább az országos döntőbe, aminek Pécs fog otthont adni a jövő évben. Az összesen 22, döntős résztvevőnek biztosított helyből 16 az állami, 6 pedig a magán-erdőgazdálkodásban dolgozók számára van fenntartva. A kétnapos versenyforduló első napján, október 27-én lövészetben mérhetik össze tudásukat a versenyzők az Árpádtetői Erdészet területén, a Rücker Aknánál lévő lőtéren, az elméleti és gyakorlati feladatokat pedig október 28-án kell majd megoldaniuk, a Szigetvári Erdészethez tartozó Sasréten. A verseny megszervezésében közreműködik a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., a barcsi Dráva Völgye Szakközépiskola, továbbá a Baranya Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Pécsi Erdészeti Igazgatósága is.

Forrás: http://forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16218&Itemid=1

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32